Elektrische en hybride auto’s populairder dan vorig jaar

Met alle maatregelen omtrent het coronavirus is 2020 een bijzonder jaar. Zeker in de autobranche zijn rake klappen gevallen, veel autofabrieken zijn stilgelegd en er is een enorme terugval te zien in het aantal autoverkopen. Toch valt er uit de verkoopcijfers meer op te maken; elektrische en hybride auto’s zijn in verhouding met vorig jaar namelijk wel weer wat populairder geworden.

Tegenvallende cijfers

Vanzelfsprekend wordt het nieuws in de autowereld nu beheerst door de effecten van het coronavirus. De autoverkopen vielen in april maar liefst 53 procent lager uit dan het jaar ervoor. Goed nieuws is er echter wel voor de aanbieders van elektrische auto’s. Hoewel de absolute verkopen tegenvallen, wordt er steeds vaker gekozen voor een EV of hybride auto.

Hybride auto’s in de lift

Voornamelijk de hybride auto’s zijn een stuk populairder aan het worden. In verhouding zijn er bijna 15% meer hybride auto’s verkocht ten opzichte van vorig jaar. Hiermee is de groei verhoudingsgewijs zelfs verdubbeld. In 2020 zijn er bijna 18.000 hybride auto’s op naam gezet. Niet alleen de hybride auto’s zijn in de lift, ook bij elektrische auto’s is een toename te zien. De elektrische auto’s zijn verhoudingsgewijs met 9 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. In 2020 zijn er iets meer dan 10.000 elektrische auto’s verkocht.

Elektrische en hybride auto’s bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij een aantal mooie elektrische en hybride occasions in ons assortiment. U kunt ons aanbod occasions op onze website bekijken, maar u bent ook van harte welkom in onze showroom. Ook in deze tijden zijn onze showroom en werkplaats open en staan wij voor u klaar met de service die u van ons gewend bent. Uiteraard hebben wij alle juiste voorzorgsmaatregelen genomen, zodat u veilig ons onze showroom en werkplaats kunt bezoeken. Daarnaast kunt u ook eenvoudig contact met ons opnemen via WhatsApp of FaceTime. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.