Elektrische rijden blijft toenemen in populariteit

De elektrische auto blijft in Nederland in populariteit toenemen. In november is namelijk de grens van 150.000 geregistreerde elektrische personenauto’s gepasseerd. Dit aantal is bijna een verdubbeling ten op zichtte van exact een jaar eerder.

Elektrische auto’s steeds populairder

Dat het aantal elektrische auto’s in 2020 zo is gestegen, komt onder andere door de aanschafsubsidie die door de overheid werd gehanteerd. Maar dit is niet de enige reden. Het aanbod van elektrische auto’s sluit namelijk ook steeds beter aan op de vraag van de Nederlandse consument. Het aantal Nederlanders dat overweegt om binnen vijf jaar een elektrische auto aan te schaffen, steeg van 20% naar 26%. Het grootste struikelblok voor de meeste consumenten blijft daarbij toch de aanschafprijs, die ondanks de subsidie, voor nog veel consumenten te hoog blijkt. Voor deze consumenten zou een elektrische occasion een mooie oplossing kunnen zijn.

Steeds aantrekkelijker om elektrisch te rijden

Daarnaast blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor 2022 dat een elektrische auto in gebruik nauwelijks duurder is dan een vergelijkbaar model met een brandstofmotor. Uit onderzoek blijkt dat een elektrisch model 57 eurocent per kilometer kost, tegenover 56,4 cent voor een brandstofauto. Daarbij is elektrisch rijden op den duur goedkoper dan het rijden op benzine, door de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en de relatief lage kosten per kilometer. Ten slotte nam ook nog eens de actieradius steeds verder toe en is de (snel)laadpaalinfrastructuur in korte tijd enorm verbeterd.

Elektrische occasion kopen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een elektrische occasion? Dan bent u bij Autocentrum Douwe de Beer aan het juiste adres. Wij hebben mooie en betrouwbare elektrische occasions in ons aanbod, maar daarnaast ook genoeg keuze in benzine en diesel occasions. Bekijk ons aanbod occasions online of kom langs in onze showroom in Dronten. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over een specifieke occasion? Neem dan eenvoudig contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via 0321 – 320 202.