“Europese Commissie wil veiligere auto’s”

Als autofabrikanten veiligere auto’s op de markt brengen, zal het aantal verkeersdoden afnemen. Dat is de strekking van een voorstel dat op dit moment bij het Europees Parlement ligt. Wanneer het voorstel wordt aangenomen, betekent dit dat autofabrikanten verplicht worden om nieuwe auto’s te gaan voorzien van veiligheidssystemen zoals een noodremfuntie en lane assist. Op dit moment zijn dit soort veiligheidssystemen nog niet verplicht, maar worden deze wel steeds vaker toegepast.

Minder verkeersdoden door veiligere auto’s

De veiligheidssystemen zijn hard nodig, aangezien de Europese Commissie stelt dat bijna alle (90 procent) van de verkeersongevallen ontstaan door menselijke fouten. Dankzij de veiligheidssystemen worden automobilisten ondersteund tijdens het autorijden en sommige systemen kunnen zelfs ingrijpen zonder dat hiervoor actie van de automobilist benodigd is. Dankzij de voorgestelde maatregelen hoopt de Europese Commissie het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in tien jaar tijd met maar liefst 7.000 te verlagen.

Veiligheidssystemen in nieuwe auto’s

Op dit moment worden veel nieuwe auto’s van Mercedes, BMW en Audi al voorzien van diverse veiligheidssystemen. Zo heeft Mercedes-Benz Pre-Safe, waarbij de inzittenden in de best mogelijke positie om een crash te overleven worden gebracht op het moment dat het voertuig een naderende botsing registreert. BMW heeft Active Protection, waarbij de stoelen automatisch rechtop worden gezet, de gordels worden gespannen en de ramen worden gesloten wanneer het voertuig een crash voelt aankomen. Audi Pre Sense is een vergelijkbaar systeem dat constant monitort of er gevaar op de weg dreigt en wanneer de bestuurder niet ingrijpt, grijpt het systeem automatisch in.

Veilige occasions op douwedebeer.nl

Onze voorraad bestaat voornamelijk uit jonge Duitse occasions van slechts enkele jaren oud. Vaak zijn deze occasions voorzien van de laatste snufjes op het gebied van veiligheid. Een hele geruststelling, want dat betekent dat u extra veilig de weg op kunt. Wanneer u vragen heeft over de veiligheid van een bepaald merk en type uit onze voorraad, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag alles over onze auto’s.