Februari goede maand voor autoverkopen

Februari goede maand voor de autoverkopen | Douwe de Beer

Tot nu toe is 2014 een goed jaar voor de Europese autoverkopen, dit bewijst ook de maand februari weer. Er zijn in februari 861.058 nieuwe auto’s verkocht, dit is 8% meer ten opzichte van februari 2013.

Nederland liet een stijging van 5,4% zien in de autoverkopen. De grootste stijgingen waren echter in de kleine markten. In Oostenrijk zijn de verkopen met 30,2% gestegen, in Bulgarije stegen de verkopen met 32,5 % en in Litouwen en Portugal lag de stijging zelfs rond de 40%! Ook in de grote markten, zoals Duitsland (4,3%) en Italië (8,6%) waren er stijgingen te zien. Het enige land waar de autoverkopen achterbleven in februari was Frankrijk. Op Volkswagen na verkochten alle automerken tot nu toe meer auto’s in 2014.

Stijging in de autoverkopen zet door

De stijging van de autoverkopen is al voor de zesde maand op rij, zo blijkt uit de cijfers van de Europese sectorfederatie ACEA. Analisten verwachten dat de autoverkopen met 2% zullen stijgen over heel 2014 ten opzichte van het jaar 2013. Daarnaast verwacht men niet dat de autoverkopen zullen terugkeren naar het niveau van voor de crisis.

Ook BMW profiteert van groei in de autoverkopen

BMW verwacht een winstgroei dit jaar. Met name door lagere investeringskosten en de introductie van nieuwe modellen zoals de X4, verwacht BMW de winst te verhogen ten opzichte van 2013. In 2013 heeft BMW namelijk flink geïnvesteerd in nieuwe modellen en hebben ze de productiecapaciteit uitgebreid. Men verwacht daar dit jaar van te kunnen profiteren. BMW verwacht 2.000.000 auto’s te verkopen in 2014, vorige jaar had het bedrijf al een recordaantal bereikt met 1.960.000 verkochte BMW’s.

Stijgende verkopen ook goed voor het aanbod occasions

De stijging in het aantal verkochte nieuwe auto’s is niet alleen een stimulans voor de economie, ook de occasionmarkt profiteert hiervan. Doordat er meer auto’s ingeruild worden is er een groter aanbod van interessante tweedehands auto’s. Denk bijvoorbeeld aan een uiterst betrouwbare Audi occasion of aan een tweedehands Mercedes. Wanneer u uw huidige auto wil inruilen kunt u gebruik maken van de handige autotaxatie functie op onze website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de website, ook kunt u ons altijd even bellen op het nummer 0321 – 320 202.