Finalisten Auto van het Jaar bekendgemaakt

Finalisten Auto van het Jaar bekendgemaakt

Uit alle nieuwe auto’s die dit jaar op de markt zijn gekomen, heeft een international jury van 58 leden, zeven kanshebbers geselecteerd voor de titel Auto van het Jaar 2016. Het gaat hierbij om de Audi A4, BMW 7-serie, Jaguar XE, Mazda MX-5, Opel Astra, Skoda Superb en de Volvo XC90. Om genomineerd te worden moet een auto in productie zijn en in minstens vijf markten verkocht worden.

Tijdens de volgende ronde mag ieder jurylid 25 punten verdelen over de kanshebbers. Het maximum aantal punten wat kan worden toegekend per auto is hierbij 10. Auto’s worden o.a. beoordeeld op rijplezier, innovatieve technieken en de prijs/kwaliteitsverhouding.

Volvo XC90 en Opel Astra grote kanshebbers

Volgens jurylid Gert Wisse, die namens de ANWB deelneemt aan de jury van deze verkiezing, zijn de Volvo XC90 en de Opel Astra kanshebbers om aan de haal te gaan met de felbegeerde titel. Volgens hem maakt de Volvo XC90 kans dankzij de innovatieve veiligheidstechnieken die in het betreffende model zijn verwerkt. De Opel Astra maakt daarnaast ook een goede kans, omdat het op alle vlakke een goede auto in zijn klasse is. Gert Wisse noemt deze auto comfortabel, ruim en standaard voorzien van een rijke uitrusting.

Winnaar Auto van het Jaar wordt in februari bekendgemaakt

In februari hebben alle juryleden hun puntentelling ingeleverd en zal de uitslag van deze verkiezing bekendgemaakt worden. Uit onderzoek van de ANW blijkt bovendien dat Nederlanders die een occasion zoeken hierbij criteria handhaven die ook gebruikt worden door de jury van de Auto van het Jaar verkiezing. Zo vinden zij de veiligheid en het comfort van de auto belangrijk. Daarnaast wordt uiteraard gekeken naar kilometerstand en de conditie van de occasion.

Betrouwbare jonge occasions van Duitse topmerken

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u op ieder moment terecht voor top-occasions van de grote Duitse merken. Op onze website vindt u een actueel overzicht van onze voorraad. Hier vindt u bijvoorbeeld Audi occasions, BMW occasions, Mercedes occasions en Volkswagen occasions. Al onze occasions zijn afkomstig van betrouwbare inkoopkanalen en zijn bovendien zorgvuldig geselecteerd op hun rijke uitrusting en relatief lage kilometerstand. Op deze manier garanderen wij dat u van een occasion van Autocentrum Douwe de Beer jarenlang zorgeloos kunt genieten.