Fundamentele veranderingen bij Volkswagen

Fundamentele veranderingen bij Volkswagen | Douwe de Beer Occasions

Volkswagen heeft grootse toekomstplannen! Na het beruchte dieselschandaal gaat het Duitse automerk de komende jaren een geheel andere koers varen met het plan Transform 2025+.

Na de terugroepactie en grote reorganisatie binnen het bedrijf, maakt Volkswagen nu bekend zich de komende jaren voornamelijk te gaan concentreren op elektrische auto’s en digitale services. Op korte termijn zullen klanten nog weinig merken van de veranderingen, de eerste jaren zullen er namelijk vooral veel wijzigingen zijn binnen de organisatie om de basis te leggen voor ‘het nieuwe Volkswagen’. Vanaf 2020 zullen de fundamentele veranderingen goed zichtbaar zijn.

Elektrische auto’s voor de massa

Onderdeel van het nieuwe plan, is het bouwen van elektrische auto’s. In 2025 wil Volkswagen marktleider zijn op dit gebied, aangezien elektrische auto’s op dit moment maar een klein aandeel hebben in de gehele automarkt. Om de nieuwe plannen te bekostigen gaat Volkswagen in het assortiment brandstofauto’s een aantal modellen en uitvoeringen die niet winstgevend zijn schrappen. Welke dit zijn wordt in de loop van 2017 bekendgemaakt.

Digitaal platform

Aangezien Volkswagen met het nieuwe plan in wil spelen op de veranderende vraag naar mobiliteit gaat het merk ook een digitaal platform opzetten om auto’s met elkaar in verbinding te laten staan en ze autonoom te laten rijden. Het doel is dat het platform in 2025 80 miljoen gebruikers heeft. De precieze invulling van het Transform 2025+ plan zal eveneens volgend jaar verder toegelicht worden.

Volkswagen bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer heeft zich gedurende de afgelopen tien jaar ontwikkeld als specialist in Duitse occasions, waaronder natuurlijk ook Volkswagen occasions! In ons assortiment vindt u voornamelijk jonge tweedehands modellen welke zowel technisch als optisch in uitstekende staat verkeren. Kom gerust eens langs in onze showroom in Dronten of bekijk ons aanbod op de website. Zit uw gewenste auto er op dit moment niet tussen? Stel dan een occasion alert in en ontvang bericht wanneer wij dé auto voor u op voorraad hebben! Heeft u nog vragen? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen!