Ga goed voorbereid met de auto op vakantie

De zomervakantie is weer aangebroken en een groot deel van Nederland trekt er weer op uit. Hoewel het met de coronacrisis allemaal wat anders zal zijn, gaan toch nog veel mensen met de auto op vakantie. En een fijne en zorgeloze vakantie, begint met een goede voorbereiding. Ook al gaan we nu misschien minder ver op vakantie als dat we initieel van plan waren, is het toch aan te raden om uw auto goed te controleren.

Door uw auto te laten controleren gaat u met een goed gevoel op vakantie en wordt de kans op autopech aanzienlijk kleiner. Of u nu van plan bent om een dagje weg te gaan in Nederland, of toch de grens overgaat: een goede voorbereiding, kan een hoop schelen.

Technische punten om te controleren

Allereerst zijn er een aantal technische punten die gecheckt moeten worden, zoals het controleren van de koelvloeistof, bandenspanning, accu, oliepeil, de airco, ruitenwisservloeistof en wanneer u met een caravan of vouwwagen reist is ook de trekhaakaansluiting van belang. Het is verstandig om dit te laten controleren in een professionele garage, zodat gelijk alles grondig gecontroleerd kan worden. Uw auto wordt dan volledig gecontroleerd en gecheckt op alle essentiële punten. Daarnaast kunnen ook de motorolie en het oliefilter worden vervangen.

Veiligheidsartikelen voor in de auto

Naast de belangrijke technische onderdelen, zijn er ook nog een aantal andere belangrijke zaken. Vergeet namelijk niet om onder andere een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, reservelampjes, startkabels en verbandtrommel mee te nemen. Daarnaast is het nu in verband met corona ook belangrijk dat u mondkapjes en desinfecterende hangel meeneemt. Voldoende eten en drinken is daarbij natuurlijk ook belangrijk, als u bijvoorbeeld onverhoopt in een lange file komt te staan.

Uw auto laten controleren bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u uw auto laten controleren in een vakkundige werkplaats? Maak dan nu een afspraak bij Autocentrum Douwe de Beer. Onze professionele autotechnici kunnen uw auto grondig controleren en klaar maken voor uw vakantie, zodat u zorgeloos op vakantie kunt! Wij hebben onze showroom en werkplaats volledig veilig aangepast aan de regels van het RIVM. Lees hier meer over onze voorzorgsmaatregelen. Maak nu eenvoudig een afspraak in onze werkplaats of neem contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via 0321 – 320 202.