Gepast onderhoud van uw taxi tijdens de coronacrisis

Als gevolg van de huidige coronacrisis is er een stuk minder werk voor taxi’s dan voorheen. Dit zorgt er echter voor dat het onderhoud van een taxi juist nu extra belangrijk is. Wanneer een auto namelijk voor een langere periode stilstaat, kan er gemakkelijker slijtage ontstaan. Ondanks dat er op dit moment nog weinig gebruik wordt gemaakt van taxivervoer, begint de vraag langzaam maar zeker weer toe te nemen. Om deze reden vertellen wij u in dit nieuwsbericht hoe u er op een gemakkelijke manier voor kunt zorgen dat uw taxi na de coronacrisis direct weer inzetbaar is.

Kwetsbare accu

De accu is een van de meest kwetsbare onderdelen van een auto. De mate van kwetsbaarheid is tevens afhankelijk van de hoeveelheid elektronica in de auto. Om deze reden is het verstandig om regelmatig de auto te starten en indien mogelijk een korte rit te maken. Wanneer u wekelijks een rit van vijf tot tien minuten maakt, is dit voldoende om de accu in een goede staat te behouden.

Roestige remschijven

Daarnaast heeft de stilstand van een auto invloed op de conditie van de remmen. Wanneer een auto lang niet wordt gebruikt, kunnen de remmen namelijk ‘vast’ gaan zitten. Het gaat hier echter wel om stilstand van meer dan een maand. In extreme gevallen kan het gebeuren dat de auto niet meer van zijn plek af komt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om, net als in het geval van de accu, regelmatig een stuk te rijden. Door weer te gaan rijden laat de roestlaag om de remschijven namelijk vanzelf weer los. De remmen kunnen daarna wel nog een piepend of schurend geluid maken. Dit lost zich vaak vanzelf weer op.

Bandenspanning en etensresten

Ook is het belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Dit heeft namelijk direct invloed op de rijveiligheid, het rijcomfort en het verbruik van de auto. De correcte bandenspanning die nodig is voor het betreffende voertuig is te vinden in het instructieboek van het voertuig. Houdt hierbij ook altijd goed in de gaten of het profiel van de band nog intact is. Tot slot is het raadzaam om altijd goed te kijken of er geen lege verpakkingen of etensresten in de auto liggen. Zo voorkomt u dat de geur van beschimmelde etensresten zich in uw voertuig nestelt.

Onderhoud en service bij Douwe de Beer

Wilt u uw taxi toch graag laten controleren voordat u deze, na enige stilstand tijdens de coronacrisis, weer gaat gebruiken? Maak dan een afspraak met de werkplaats van autocentrum Douwe de Beer. Wij voorzien uw taxi graag van het juiste onderhoud, zodat u weer met een veilig gevoel de weg op kunt. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk advies met betrekking op het onderhoud van uw taxi. U kunt eenvoudig een afspraak maken via onze website. Graag tot ziens bij autocentrum Douwe de Beer.