‘Grotere auto’s goedkoper te leasen’

'Grotere auto's goedkoper te leasen' | Douwe de Beer Occasions

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het leasen van auto’s uit het A- en B-segment in de afgelopen jaren aanzienlijk duurder is geworden, terwijl het leasen van grotere auto’s juist goedkoper werd. In het A-segment, waarin kleine auto’s zoals de Volkswagen Up!, Citroen C1 en Peugeot 107 vallen, namen de leaseprijzen bijvoorbeeld gemiddeld met 18,6% toe in de afgelopen vijf jaar.

Daarnaast namen ook de prijzen bij de iets grotere auto’s in het B-segment toe, met 7,1% in de afgelopen vijf jaar. Vanaf de compacte middenklassers in het C-segment is de trend echter omgekeerd. De leaseprijzen van de compacte middenklassers, de middenklassers en de hogere middenklassers namen af met 3,7%, 0,1% en 6,1%.

Redenen voor de prijsstijging van kleinere auto’s

Er zijn meerdere redenen te bedenken voor de hogere leaseprijzen in de kleinere segmenten. Zo vielen veel van deze modellen eerst in een lage bijtellingsklasse, maar is de bijtelling inmiddels toegenomen door aangescherpte milieuwetgeving. Daarnaast is private lease aan een opmars bezig en is de populariteit van kleinere auto’s hierdoor toegenomen. Leasemaatschappijen grijpen deze populariteit aan om de winstopslag bij kleine auto’s te verhogen.

Financial lease bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer bieden wij u de mogelijkheid om een jonge occasion te leasen op basis van financial lease. Deze leasevorm is er zowel voor particulieren als zakelijke rijders. De hoogte van het maandbedrag wordt bij deze leasevorm bepaald aan de hand van de prijs van de gewenste auto, de looptijd van het leasecontract, een aanbetaling of slotsom en de waarde van uw huidige auto (in het geval van inruil). Doordat het maandbedrag gedurende de gehele looptijd hetzelfde blijft is dit een transparante vorm van financiering. Wilt u een indicatie van het maandbedrag dat voor u zou gaan gelden? Vul dan geheel vrijblijvend onze online leasecalculator in!