Het is weer tijd voor winterbanden

De wintermaanden staan weer voor de deur en dat betekent meer kans op gladheid en winterse buien. Het is daarom verstandig om uw zomerbanden weer te laten verwisselen voor winterbanden. Met winterbanden heeft u namelijk niet alleen bij winterse omstandigheden veel meer grip op de weg, maar bijvoorbeeld ook bij nat weer. Dit zorgt voor extra veiligheid en een meer rijcomfort.

Verschil tussen zomer- en winterbanden

Autobanden zijn gemaakt van rubber. Het grootste verschil tussen winter- en zomerbanden is de samenstelling van het rubber. Bij lage temperaturen wordt het rubber van zomerbanden namelijk harder. Hierdoor verliest u niet alleen grip op het wegdek, maar ook neemt uw rijcomfort af en neemt de remweg neemt toe. De rubbersamenstelling van winterbanden is een stuk zachter en zodoende speciaal afgestemd op de koude temperaturen. Daarnaast hebben winterbanden extra profiel, dat zorgt voor meer grip op een glad, besneeuwd of nat wegdek.

Gevaar van zomerbanden in de winter

Ook al hebben wij in Nederland geen hele strenge winters, het is toch erg belangrijk om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. We krijgen immers steeds meer te maken met extremere weersomstandigheden. Ondanks alle waarschuwingen, blijven toch veel Nederlanders stug doorrijden met zomerbanden, zelfs als ze bijvoorbeeld op wintersport gaan. Dit is erg gevaarlijk en maakt de kans op ongelukken aanzienlijk groter. Daarnaast is het in landen zoals Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland zelfs verplicht om in de wintermaanden winterbanden onder uw auto te hebben. Hier kunt u tevens een flinke boete voor krijgen.

Winterbanden laten vervangen bij Autocentrum Douwe de Beer

Winterbanden zorgen er dus voor dat u meer grip heeft tijdens winterse omstandigheden. Het is raadzaam om winterbanden te laten monteren wanneer de temperaturen dalen onder de 7 graden Celsius. Volgens de weersvoorspelling ziet het er naar uit dat het in de komende weken een stuk kouder gaat worden. Om deze reden willen wij u dan ook aanraden binnenkort een afspraak in te plannen om uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Plan uw afspraak eenvoudig in via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.