Het is weer tijd voor winterbanden

Het is weer tijd voor winterbanden | Autocentrum Douwe De Beer

De komende dagen gaat de temperatuur in Nederland dalen en zal het winterweer eindelijk zijn intrede doen. Dit betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse bandenwissel. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, is het wel verstandig om bij winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. Dat steeds meer automobilisten het hier mee eens zijn, blijkt uit het feit dat 37,1% van de automobilisten tijdens de vorige winter op winterbanden reed.

Winterbanden blijven immers soepeler bij lage temperaturen dan de gewone zomerbanden. Daarnaast beschikken ze over speciaal profiel dat bijvoorbeeld geschikt is om in de sneeuw mee te rijden. Het gebruik van winterbanden wordt geadviseerd bij temperaturen onder de 7 graden Celsius.

De voordelen van Winterbanden

Het voordeel van het rijden op winterbanden, is dat dit veiliger is bij winterse omstandigheden. Deze banden zijn namelijk speciaal gemaakt om bij lage temperaturen de wegligging te verbeteren en de remweg te verkorten. Daarnaast hebben winterbanden grip in de sneeuw, terwijl zomerbanden dit niet hebben. Uit onderzoek blijkt bovendien dat automobilisten op winterbanden in de winter minder vaak schade rijden dan automobilisten op zomerbanden.

Extra kosten bij gebruik van winterbanden

Er zijn wel extra kosten verbonden aan het rijden op winterbanden. Zo moet er een extra set banden aangeschaft worden en kunnen hier eventueel ook vier extra velgen bij gekocht worden. Daarnaast moeten de banden tweemaal per jaar gewisseld worden en moet er één set banden opgeslagen worden. Hier staat tegenover dat de zomerbanden niet slijten op het moment dat de winterbanden gebruikt worden en vice versa.

Autobanden bij Autocentrum Douwe de Beer

Hoewel de winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, zijn deze dat wel in een groot aantal omringende landen. Gaat u in de winterperiode naar het buitenland om bijvoorbeeld op wintersport te gaan, dan is het verstandig om winterbanden te laten monteren. Bij Autocentrum Douwe de Beer kunnen wij u helpen met de juiste autobanden en velgen voor uw auto. Daarnaast bent u ook welkom om uw banden door ons op te laten slaan en kunnen wij de banden voor u wisselen wanneer het daar tijd voor is. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw auto.