Import van gebruikte auto’s verbreekt alle records

Import van gebruikte auto’s verbreekt alle records | Douwe De Beer

Het is een drukte van belang bij de RDW-keuringsstations, want ook dit jaar worden er weer veel gebruikte auto’s geïmporteerd. Volgens BOVAG zijn er alleen in maart al 18.000 occasions geïmporteerd, wat het grootste aantal ooit is voor één maand. De oorzaak van die fenomeen is een onbalans in vraag en aanbod. Consumenten vragen namelijk om andere auto’s dan er in Nederland op de tweedehands markt komen.

Volgens Tom Huyskens van BOVAG is de verwachting dat deze trend, die al geruime tijd aan de gang is, ook in de komende maanden doorzet. Het totaal aantal geïmporteerde occasions staat voor 2017 op dit moment op 52.000 stuks.

Consumenten zoeken andere occasion dan Nederlandse markt biedt

De Nederlandse markt voor occasions wordt gevoed door nieuwe auto’s, die verkocht worden na enkele jaren lease. Echter, dit zijn vaak grotere auto’s dan waar de gemiddelde Nederlandse consument op zit te wachten en deze occasions zijn bovendien vaak voorzien van een dieselmotor. Voor iemand die jaarlijks niet veel kilometers maakt, is dit geen voordelige optie. Daarom worden er voornamelijk compacte benzineauto’s geïmporteerd uit het buitenland.

Wachttijden bij keuringsstations

Het resultaat is dat de Nederlandse keuringsstations van het RDW volstaan met occasions zoals de Volkswagen Polo, Opel Astra en Peugeot 308. Deze auto’s komen vaak uit omringende landen zoals Duitsland en België. BOVAG verwacht dat er dit jaar in totaal 200.000 tweedehands auto’s geïmporteerd zullen worden. In een reactie laat de RDW weten dat zij van plan is om het keuringsproces te versimpelen, om zo wachttijden te voorkomen.

Uw occasion laten importeren door Autocentrum Douwe de Beer

Heeft u interesse in een occasion uit het buitenland? Dan kan Autocentrum Douwe de Beer u hierbij helpen. Wij hebben namelijk ruime ervaring met het gehele importproces en kunnen zowel een auto voor u zoeken als een auto die u reeds gevonden heeft voor u importeren. Een vrijblijvend verzoek tot auto import kunt u gemakkelijk indienen via onze website of bel ons even tijdens onze openingstijden.