Is uw auto winterklaar?

Is uw auto winterklaar? | Autocentrum Douwe de Beer

De huidige winterse weersomstandigheden kunnen voor gevaarlijke situaties leiden in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat uw auto winterklaar is. Echter, uit onderzoek blijkt dat automobilisten hun auto vaak overschatten. Zij denken dat hun auto goed voorbereid is op de winter, maar in de realiteit laat lang niet iedereen een wintercheck doen bij de garage en ook rijdt bijna de helft van de automobilisten zonder winterbanden.

Auto’s hebben het in de winter extra zwaar. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Is uw auto al winterklaar? Wij geven een aantal tips die u helpen om goed voorbereid de weg op te gaan tijdens winterse omstandigheden.

Winterbanden; ook in Nederland!

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Maar, aangezien we in ons land toch nog al eens te maken hebben met sneeuw, ijzel en veel regen, is het toch raadzaam om winterbanden aan te schaffen. Winterbanden zorgen er namelijk voor dat uw auto stabieler op de weg ligt waardoor u meer grip en een kortere remweg heeft. Gaat u op wintersport? Winterbanden zijn in o.a. Duitsland, Oostenrijk en op sommige plekken in Zwitserland verplicht.

Zorg dat dit in uw auto ligt:

Naast een goede ijskrabber is het ook noodzakelijk dat u een gevarendriehoek en reflecterende hesjes in uw auto heeft liggen. Beide zijn in steeds meer landen verplicht. Het kan voorkomen dat u in de winter lang stil komt de staan door file op pech. In deze situaties kunnen warme dekens en extra warme kleding eveneens goed van pas komen. Wat écht onmisbaar is tijdens de wintermaanden, is ruitenvloeistof. En dan natuurlijk de antivries variant! Zorg voor een voorraadje in uw auto.

Controleer de accu regelmatig

Accu’s kunnen slecht tegen kou. De kans op een kapotte of lege accu is groot, dit is dan ook vaak de oorzaak van ongevallen in de winter. Controleer uw accu dus regelmatig of laat hem vervangen. Gemiddeld heeft een accu een levensduur van zes jaar.

Laat een wintercheck uitvoeren

Wilt u er zeker van zijn dat er niets over het hoofd wordt gezien? Laat dan een wintercheck uitvoeren bij een garage. Op die manier weet u zeker dat u goed voorbereid de weg op gaat!

Uw auto winterklaar met hulp van Autocentrum Douwe de Beer

Ook bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u een wintercheck laten uitvoeren. Wij controleren dan o.a. de accu, de vloeistofniveau’s, de verlichting en uw bandenprofiel- en spanning. Maak direct een afspraak via het afsprakenformulier op onze werkplaats pagina of bel ons op het telefoonnummer 0321 – 320 202.