Kleine occasion populair

Kleine occasion populair | Auto kopen | Autobedrijf Douwe De Beer

Met een minimale afname in het aantal verkochte occasions vergeleken met dezelfde periode in 2012 blijven occasions erg populair. Opvallend is het aantal verkochte occasions door dealers, een stijging van 3 procent vergeleken met vorig jaar. Vooral de ex-lease occasion is erg populair, omdat deze vaak in een goede staat verkeren. Deze jonge occasions zijn meestal bij de dealer onderhouden, wat betrouwbaarder overkomt dan als het onderhoud niet meer na te gaan is.

Men blijkt in deze tijd van crisis toch meer voor zekerheid te gaan en koopt een occasion met garantie bij een erkende dealer. Dit zie je ook terug bij de verkoopcijfers van nieuwe auto’s, deze kromp in het eerste helft van dit jaar met 36,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Liever een kleine occasion

Uit de cijfers blijkt ook dat vooral de kleine occasions het goed doen. Men ruilt de grote, dure auto’s in voor kleine, goedkopere auto’s. Vooral SUV’s en dure personenauto’s met een lage kilometerstand zijn “onverkoopbaar”, aldus de ANWB. De 5 meest verkochte modellen via ANWB Autoverkoopservice zijn de Peugeot 206, Volkswagen Golf, Opel Astra, BMW 3-serie en Opel Corsa.

Occasion markt stabiel

Daarmee is de occasion markt stabieler dan de markt voor nieuwe auto’s. Het aantal verkochte nieuwe auto’s daalde met maar liefst meer dan 30 procent vergeleken met 2012. De autobranche heeft al lange tijd last van de dalende koopkracht.

Autobedrijf Douwe de Beer heeft verschillende jonge occasions uit dit segment staan. Het aanbod occasions bestaat vooral uit Duitse ex-lease auto’s die zich kenmerken als zeer betrouwbare wagens. Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier van autobedrijf Douwe de Beer.