“Laagste statijd occasions sinds 10 jaar”

“Laagste statijd occasions sinds 10 jaar” | Douwe De Beer Occasions

De eerste uitkomsten van het Nationaal Occasion Onderzoek 2017 zijn binnen! Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door VWE Automotive in samenwerking met Automobiel Management. De onderzoekers hebben data uit 2016 vergeleken met voorgaande jaren, om zo trends binnen de automarkt zichtbaar te maken.

Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat de gemiddelde statijd van occasions ook dit jaar weer is afgenomen. Dit betekent dat autobedrijven hun tweedehands auto’s weer sneller wisten te verkopen dan vorige jaar en dat de populariteit van occasions nog steeds ongekend is. De gemiddelde statijd van 72,8 dagen in 2016 was de laagst gemeten statijd van de afgelopen 10 jaar.

Populariteit occasion blijft toenemen

De daling van de statijden van occasions is al in 2013 ingezet. Consumenten waarderen de prijs-/kwaliteitverhouding van tweedehands auto’s en kiezen daarom steeds vaker voor een (jonge) occasion in plaats van voor een nieuwe auto. En dat is te merken! De statijd van een occasion was in 2016 gemiddeld maar liefst 17% lager dan in 2013. Vooral de SUV’s, crossovers en compacte auto’s uit het A-segment deden het bijzonder goed.

Elektrische auto’s koploper

Het Nationaal Occasion Onderzoek laat een aantal interessante verschillen zien tussen de verschillende typen auto’s die beschikbaar zijn op de markt voor occasions. Zo daalde de gemiddelde statijd van occasions met een benzinemotor met bijna 3%, terwijl de statijd van occasions met een dieselmotor iets toenam (+2%). Waar benzineauto’s gemiddeld 72,6 dagen stonden en dieselauto’s 72,1 dagen, zijn de auto’s met een volledig elektrische aandrijving koploper. Hoewel het aanbod van dit type occasions zeer klein is (slechts 614 stuks verkocht in 2016), staan deze auto’s gemiddeld slechts 50 dagen bij een autobedrijf te koop.

De voorraad van Autocentrum Douwe de Beer

In onze voorraad treft u luxe en courante modellen aan van de grote Duitse automerken. Het zal u dan ook niet verbazen dat onze occasions een statijd hebben die gemiddeld lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Heeft u interesse in een van onze occasions, dan raden wij u daarom aan om niet te lang te wachten en gewoon vrijblijvend langs te komen voor een bezichtiging. Op deze manier weet u gelijk of de auto aan uw verwachtingen voldoet en voorkomt u dat deze aan uw neus voorbij gaat. Onze verkoopadviseurs staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar.