Lease auto’s zorgen voor stijging autoverkopen

Lease auto's zorgen voor stijging autoverkopen | Douwe De Beer

De verkopen van nieuwe auto’s zijn in augustus 2015 voor de derde maand op rij gestegen ten opzichte van het jaar 2014. In totaal werden er in de afgelopen maand 31.255 nieuwe auto’s afgeleverd, wat neerkomt op een plus van 22,5% vergeleken met augustus 2014. In geheel Europa werden in augustus 11,2% meer nieuwe auto’s verkocht.

De cijfers geven aan dat Nederland zich in de top van de middenmoot van Europese landen begeeft wat autoverkopen betreft. Kanttekening is, dat de gerealiseerde stijging vooral wordt veroorzaakt door zakelijke rijders. Volgens Brancheorganisatie Aumacon daalde de Nederlandse verkopen aan particulieren in de eerste 8 maanden van 2015 zelfs met 4,6%.

Voorspelling autoverkopen 2015

Over de eerste acht maanden van 2015 zijn er tot nu toe 5% meer nieuwe auto’s afgeleverd dan in dezelfde periode vorige jaar. Een positief signaal, maar omdat 2014 het op één na slechtste jaar voor de autoverkopen was in 45 jaar, is het volgens Aumacon geen indrukwekkend resultaat. Hoewel er in de laatste maanden van dit jaar waarschijnlijk nog een aanzienlijk aantal leaseauto’s op kenteken gezet zullen worden, verwacht Aumacon dat het aantal verkopen van nieuwe auto’s in 2015 de cijfers van 2014 niet veel zal ontlopen.

Top-5 populairste automerken 2015 (nieuwe auto’s)

Na acht maanden bestaat de top-5 van meest verkochte merken in 2015 uit Volkswagen (33.560 stuks), Renault (24.283 stuks), Peugeot (21.669 stuks), Opel (16.157 stuks) en Ford (16.027 stuks). Hierbij zijn de Renault Clio, Peugeot 308 en Volkswagen Golf de populairste modellen. Deze modellen zijn door de bijbehorende gunstige bijtelling, vooral populair bij zakelijke rijders. Uit eigen ervaring weten wij dat particuliere autokopers naast de populaire Volkswagen, ook vaak op zoek zijn naar rijk uitgeruste modellen van Audi, BMW en Mercedes.

Jonge occasion als alternatief voor nieuwe auto

Waar de verkoopcijfers van nieuwe auto’s nog niet indrukwekkend zijn, blijft de populariteit van occasions toenemen. Steeds meer mensen beseffen dat zij met een jonge occasion het rijgenot van een nieuwe auto kunnen ervaren, tegen een prijs die aanzienlijk lager ligt. Bij Autocentrum Douwe de Beer maken wij dit graag voor u mogelijk. In onze showroom vindt u voornamelijk rijk uitgeruste occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Onze inkopers doen er alles aan om u de beste kwaliteit te leveren tegen een voordelige prijs. Kom eens langs in onze showroom in Dronten en ervaar het zelf, u bent van harte welkom!