Meer occasions verkocht in 2015

Meer occasions verkocht in 2015 | Douwe de Beer

De BOVAG en het Centraal Bureau Mobiliteit Informatie verwachten dat het aantal verkochte occasions in 2015 op 1,85 miljoen uit gaat komen. Dit zou betekenen dat de verkopen van tweedehands auto’s in 2015 op het hoogste niveau sinds 2011 uit gaan komen. Op dit moment zijn er reeds 1,7 miljoen occasions verkocht, dit is een stijging van 3,6% ten opzichte van het jaar 2014.

Consumenten kiezen bij het kopen van een occasion bovendien steeds vaker voor een professionele verkoper en kopen de auto juist minder vaak van een andere consument. Het vertrouwen, de geboden service en garantie spelen hierbij een grote rol. Ook wordt er door consumenten steeds vaker voor ex-leaseauto’s gekozen.

De meest populaire occasion merken in 2015

Volkswagen is nog altijd het populairste merk als het om de aankoop van een occasion gaat. Het merk heeft inmiddels een aandeel van 12,2% weten te verwerven op de markt voor occasions. Maar ook Opel, Renault en Peugeot zijn populair in Nederland. Het is bovendien opvallend dat SUV’s en crossovers in trek zijn, terwijl MPV’s juist minder vaak van eigenaar wisselen.

Ex-leasauto occasions in 2015

Doordat de bijtellingsregels begin 2016 gaan veranderen, brengen veel zakelijke rijders de aankoop van een nieuwe auto naar voren. Hierdoor zijn er relatief veel ex-leasauto’s beschikbaar voor consumenten. Deze auto’s zijn in het bijzonder in trek, omdat de historie van deze auto’s bekend is en deze bovendien vaak goed onderhouden zijn. 2015 is daarom een goed jaar voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare tweedehands auto.

Tweedehands auto kopen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij op elk moment een divers aanbod met luxe occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen beschikbaar. Deze auto’s zijn speciaal geselecteerd op hun hoge kwaliteit en rijke uitrusting. Wanneer u interesse heeft in één van onze occasions kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen via onze website. Daarnaast kunt u een autotaxatie aanvragen met betrekking tot de inruil van uw huidige auto of een online leaseaanvraag doen. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom!