Meer vrouwen in de markt voor occasion

Meer vrouwen in de markt voor occasion | Douwe de Beer Occasions

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat vrouwen in de toekomst steeds meer invloed zullen krijgen op de automarkt. Zo zijn er in Amerika op dit moment al meer vrouwelijke automobilisten dan mannelijke. De verwachting is dat deze trend ook door zal zetten in Europa. Bij Autocentrum Douwe de Beer helpen wij ook steeds meer vrouwen bij het vinden van de occasion van hun dromen.

Doordat vrouwen zich steeds vaker zijn gaan profileren op de arbeidsmarkt, zijn er ook steeds meer vrouwelijke automobilisten bijgekomen. Natuurlijk hebben zij ook zo hun specifieke wensen als het op auto’s aankomt. Zo blijkt uit onderzoek dat de ondervraagde vrouwen graag een ruime auto rijden, met weinig CO2-uitstoot en met opties zoals leren bekleding en parkeerhulp.

Feminisering klinkt door in gehele automarkt

Autofabrikanten richten zich steeds vaker op ambitieuze vrouwen en laten nieuwe modellen daarom presenteren door vrouwelijke artiesten en celebrities. Audi occasions zijn daarbij met uitstek auto’s voor vrouwen die voor kwaliteit en oog voor detail gaan. Het merk profileert zich in de vrouwelijke markt als “een luxe handtas die je koestert”. Maar ook BMW occasions kunnen op veel vrouwelijke aandacht rekenen. Vooral het laatste model van de BMW 1-serie is hierbij populair. Tot slot gaat de vrouwelijke rijder bij Mercedes occasions het vaakst voor de Mercedes SLK. In de laatste jaren zag het merk het aandeel van vrouwen met een SLK op kenteken, stijgen van 12% naar 35%.

Vrouwen niet op zoek naar ‘vrouwelijke’ occasion

De succesvolle automobiliste is niet op zoek naar een ‘typische vrouwenauto’, zij is daarentegen vaak op zoek naar een occasion met een modern design, met innovatieve technieken en een stoere uitstraling. Jonge Duitse occasions van de merken Mercedes, Volkswagen, Audi en BMW voldoen vaak aan deze eisen. Daarnaast zijn vrouwen, vaker dan mannen, op zoek naar een cabriolet. Zij verkiezen hierbij het gevoel van vrijheid dat een open dak biedt, boven het gemis van kofferruimte.

Vind uw droomauto bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer nemen wij de tijd om samen met u op zoek te gaan naar de auto die het best bij uw specifieke wensen en eisen past. Sinds de oprichting van ons autobedrijf hebben wij ontelbaar veel vrouwen én mannen geholpen bij het vinden van hun droomauto. Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan vast een kijkje op onze website, hier kunt u ook direct een online autotaxatie aanvragen of uw maandbedrag bij een financial lease overeenkomst berekenen.