Mercedes A-Klasse sedan heeft laagste luchtweerstand ter wereld

Mercedes A-Klasse sedan heeft laagste luchtweerstand ter wereld | Autocentrum Douwe de Beer

Uit tests in een windtunnel is gebleken dat de nieuw aangekondigde Mercedes A-Klasse sedan de laagste luchtweerstand heeft van alle productieauto’s. Met een gemeten weerstandscoëfficiënt van 0.22 laat het model de vorige recordhouder, de Mercedes CLA, achter zich. De engineers van Mercedes hebben dit resultaat onder andere behaald door de onderkant van de auto zoveel mogelijk dicht te maken. Zo is er bijvoorbeeld extra zorg besteed aan het afdichten van de onderkant van de motorruimte en wordt de lucht zo efficiënt mogelijk langs de wielen geleid met behulp van een diffuser.

De Mercedes A-klasse sedan

De Mercedes A-Klasse sedan is een variant van de Mercedes A-Klasse welke eind 2018 nieuw op de markt zal komen. Mercedes zal het model overigens typeren als ‘Limousine’, net zoals Audi dit doet bij de sedan van de Audi A3. De Mercedes A-Klasse Limousine zal iets langer zijn dan de hatchback, al zullen beide varianten dezelfde wielbasis hebben. In eerste instantie is het model verkrijgbaar als A200 (163 pk benzinemotor) en als A180d (116 pk dieselmotor). Net als bij de hatchback is het bij de sedan ook mogelijk om het model aan te kleden met diverse technische snufjes, bijvoorbeeld op het gebied van infotainment.

De lancering van de Mercedes A-Klasse Limousine

In aanloop naar de officiële lancering van de Mercedes A-Klasse Limousine komt er steeds meer informatie naar buiten. Wij verwachten dat het productiemodel in oktober officieel onthuld gaat worden op de Paris Motor Show. De auto wordt vervolgens geproduceerd in het Duitse Rastatt en in een fabriek in Mexico. De verwachting is dat het model nog voor het einde van het jaar bij de dealer zal staan.

Mercedes-Benz bij Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer is al jaren gespecialiseerd in het merk Mercedes-Benz. Wij behoren zelfs tot de Mercedes-Benz Specialisten Groep (MBSG). Hierdoor kunnen wij dezelfde kwaliteit leveren als de Mercedes dealer. Wat Douwe de Beer bijzonder maakt, is onze persoonlijke service. Bij Autocentrum Douwe de Beer bent u geen nummer, maar staan uw wensen en mogelijkheden altijd centraal. Kom vooral eens langs in onze showroom en ervaar het zelf.