Mercedes-Benz introduceert de nieuwe GLS

Mercedes-Benz introduceert de nieuwe GLS | Douwe de Beer occasions

Mercedes-Benz heeft de nieuwe GLS onthuld op de New York International Auto Show, welke eind april plaatsvond. Het model is de grootste en meest luxueuze SUV van Mercedes-Benz. Deze auto kan worden gezien als antwoord op de BMW X7 en de Audi Q8, de grootste SUV’s van de voornaamste concurrenten. Vooral luxe en comfort staan voorop bij de nieuwe GLS, maar ook de rijprestaties zijn niet verwaarloosd bij het ontwerpen van deze auto.

Verbeterde prestaties Mercedes GLS

De nieuwe GLS is uitgerust met een 4.0 liter V8 motor. Deze motor levert een vermogen van 360 kW/489 pk en een koppel van 700 Nm. Ondanks dit hoge vermogen heeft de GLS toch een relatief laag verbruik gezien zijn omvang, namelijk ongeveer 10.0 l/100 km. Met behulp van een geïntegreerde startdynamo wordt er bijvoorbeeld energieterugwinning en brandstofbesparing gerealiseerd, iets wat normaliter alleen voorbehouden is aan auto’s met hybride technologie.

Daarnaast is de GLS vanaf nu voorzien van een nieuwe generatie rijassistentiesystemen. Bestuurders van de auto worden continu door deze systemen ondersteund, waardoor de veiligheid significant verbetert. Zo is de auto in staat om zelfstandig langzaam rijdend verkeer en files te herkennen, zodra de afstandsassistent is ingeschakeld. Eenmaal in de file kan de GLS zelfstandig binnen de rijstrook blijven en automatisch afstand houden tot een snelheid van 60 km/h. Dankzij de verkeersbordherkenning kan de auto ook geheel zelfstandig de geldende maximumsnelheid aanhouden.

Een leuk extraatje is de nieuwe carwash-stand. Wanneer de auto hierop is ingesteld, dan worden de zijruiten en een eventueel schuifdak automatisch gesloten. Daarnaast worden de spiegels ingeklapt en wordt de regensensor automatisch uitgeschakeld. Om de GLS gemakkelijk de wasstraat in te sturen, schakelt ook de 360 graden camera automatisch voor u in. Wel zo gemakkelijk!

Nieuw model met verbeterde looks

Het uiterlijk van de GLS is ook flink onder handen genomen. Zo is de auto bijvoorbeeld 77 mm langer en 22 mm breder dan zijn voorganger. Iets wat niet veel lijkt, maar wat het comfort zeker ten goede komt. Doordat de totale lengte van dit model nu op maar liefst 5 meter en 20 centimeter uitkomt, doet de auto bijna Amerikaans aan. De nieuwe GLS biedt plek aan zes personen en er is ruimte voor een optionele zevende zitplaats. Doordat lederen bekleding standaard is, voelt het interieur bovendien comfortabel en zeer luxe aan.

Mercedes-specialist Douwe de Beer

Als onafhankelijk autobedrijf hebben wij ons toegelegd op luxe en betrouwbare occasions van de grote Duitse merken. We hebben ons hierbij in het bijzonder gespecialiseerd in Mercedes-Benz en zijn lid van de Mercedes-Benz Specialisten Groep (MBSG). Bent u op zoek naar een luxe occasion of wilt u uw auto door ons laten onderhouden? Dan bent u van harte welkom. Ons verkoopteam en onze technici staan klaar om u van dienst te kunnen zijn. Maak gemakkelijk een afspraak via onze website of kom eens vrijblijvend langs in onze showroom.