Mercedes-Benz stopt met productie van handgeschakelde auto’s

Mercedes-Benz stopt met productie van handgeschakelde auto’s

Een handgeschakelde auto of een automaat, het blijft altijd een gevoelige kwestie tussen autoliefhebbers. Sommige beweren dat men geen autoliefhebber kan zijn, als zij niet een handgeschakelde auto boven een automaat verkiezen. Toch gaat bij Mercedes-Benz vanaf nu het roer om.

Voortaan alleen nog automaat bij Mercedes-Benz

Bij Mercedes-Benz lijkt het er dan ook op dat ze de knoop definitief hebben doorgehakt. De Research & Development baas, Markus Schäfer heeft bekend gemaakt dat de handgeschakelde auto’s bij Mercedes-Benz helemaal gaan verdwijnen. Al klinkt dit wat dramatischer dan het feitelijk allemaal is. In de sportieve auto’s van Mercedes-Benz was de handmatige versnellingsbak namelijk toch al verdwenen. De handgeschakelde versnellingsbak werd immers alleen nog gebruikt in de instapmodellen van Mercedes-Benz.

Nieuwe strategie van Mercedes-Benz

De handmatige versnellingsbak gaat nu dus ook verdwijnen uit de instapmodellen. De reden hiervan is dat Mercedes-Benz in hun nieuwe strategie auto’s een stuk minder complex willen maken. Dit zorgt daarnaast ook weer voor de nodige kostenbesparing. Naast de versnellingsbak, gaat Mercedes-Benz ook de verbrandingsmotoren steeds meer beperken. Al zullen achter deze verandering meer duurzame milieuoverwegingen staan. Liefhebbers van handgeschakelde auto’s zullen nu dus echter moeten overstappen naar bijvoorbeeld BMW. Bij BMW is het namelijk nog wel mogelijk om nieuwe auto’s met handmatige versnellingsbak te kiezen. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog voldoende Mercedes occasions die zijn voorzien zijn van een handgeschakelde versnellingsbak.

Mercedes-Benz occasion bij Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een Mercedes-Benz occasion? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een mooi aanbod luxe Mercedes-Benz occasions voor u beschikbaar. Daarnaast hebben we ook nog andere luxe merken van hoge kwaliteit, zoals BMW, Volkswagenen Audi. Bekijk ons volledige aanbod occasions hier. Bent u benieuwd naar een van onze occasions of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Vul eenvoudig ons online contactformulier in of neem telefonisch contact op via 0321 – 320 202. U bent daarnaast van harte welkom in onze showroom in Dronten!