Mercedes-Benz weer een stap dichterbij autonoom rijden

Mercedes-Benz weer een stap dichterbij autonoom rijden

In de ontwikkelingen naar het autonoom rijden gaat Mercedes-Benz samenwerken met Nvidia. Nvidia is wereldleider op het gebied van visuele computertechnologie en beide partijen zien een grote kans in het ontwikkelen van een autonome vooruitstrevende Mercedes-Benz. De nieuwe samenwerking komt nog geen week na de aankondiging dat Mercedes-Benz en BMW hun samenwerking verbreken naar buiten.

Autonoom rijden in een Mercedes

Samen met Nvidia wil Mercedes-Benz ‘een revolutionair in-vehicle automatiseringssysteem en AI computer infrastructuur creëren.’ Vanaf 2024 moet het uitgerold en beschikbaar zijn voor alle Mercedes auto’s, zodat deze over ‘upgradebare’ automatisch rijden functies kunnen beschikken. Nvidia en Mercedes-Benz willen samen de meest geavanceerde en vooruitstrevende automatisering architectuur ontwikkelen die ooit in een auto heeft gezeten!

Veiligheids- en gemakstoepassingen autonoom rijden

De nieuwe architectuur, die wordt gebouwd op het Nvidia drive-platform, zal standaard in alle dan uit te brengen modellen van Mercedes-Benz zitten. Aanvankelijk zal het mogelijk zijn om automatisch een vaste route te kunnen rijden. Daarbij zijn er nog veel andere veiligheids- en gemakstoepassingen beschikbaar. Het idee is dat klanten deze toepassingen en verschillende diensten en applicaties kunnen bijkopen.

De volgende generatie software-architectuur

Mercedes-Benz en Nvidia hadden al langer gesprekken met elkaar. Beide partijen delen een gemeenschappelijke visie op het gebruik van de auto in de toekomst. Samen besteden ze veel tijd en zijn ze al lang bezig met het vergaderen over de doelen en de potentie van de volgende generatie in software-architectuur.

Mercedes occasion kopen bij Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een mooie Mercedes-Benz? Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben we goed onderhouden Mercedes-Benz occasions voor een voordelige prijs in ons assortiment. Bekijk onze occasions online, of kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom en onze showroom is natuurlijk volledig aangepast met de juiste voorzorgsmaatregelen en richtlijnen van het RIVM. Indien u nog vragen heeft, of een afspraak wilt inplannen kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 321 – 320 202 of via ons online contactformulier.