Mercedes en BMW investeren miljard in toekomstige samenwerking

Aan het eind van februari 2019 is er een einde gekomen aan de maandenlange geruchten over een bundeling van krachten door twee van de grootste partijen uit de auto-industrie. Daimler AG, waar het luxe automerk Mercedes-Benz onder valt, en de BMW Group gaan samenwerken aan een toekomst waarbij de vooruitstrevende ‘Now’ mobiliteitsservices centraal zullen komen te staan.

Door de snelle technologische ontwikkelingen in de auto-industrie besloten deze twee grote partijen om niet langer als concurrenten, maar om als partners verder door het leven te gaan. Samen beschikken ze over een enorm klantenbestand van meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd. Aan de hand van dit klantenbestand en met behulp van een riante investering van maar liefst een miljard euro, hopen Daimler AG en BMW Group een grote verandering te veroorzaken op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit.

Grote investering in vijf belangrijke divisies

Om deze verandering te realiseren gaan Daimler AG en de BMW Group investeren in vijf belangrijke divisies: ReachNow, ChargeNow, ParkNow, FreeNow en ShareNow.

De eerste divisie, ReachNow, moet ervoor gaan zorgen dat ruim zes miljoen reizende gebruikers toegang krijgen tot duurzame mobiliteitsoplossingen. Door middel van de ReachNow-app kunnen gebruikers op eenvoudige wijze van locatie A naar locatie B reizen. Hier worden ook vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, carsharing en huurfietsen bij betrokken. ChargeNow, de tweede divisie en een onderdeel van Digital Charging Solutions (DCS), wil het rijden met elektrische auto’s toegankelijker gaan maken. Door middel van de ChargeNow-app kunnen gebruikers op een gemakkelijke manier zoeken naar een oplaadpunt. Ook zullen er meer dan 100.000 nieuwe laadpunten verspreid over 25 landen worden geplaatst.

Daarnaast gaat de app van de derde divisie, ParkNow, verder werken aan het vereenvoudigen van parkeren in een stedelijke omgeving. Deze digitale parkeerservice stelt klanten in staat om in de toekomst een parkeerplaats te kunnen reserveren, parkeertarieven via een smartphone te kunnen betalen en de ideale parkeerplaats in zijn of haar buurt te kunnen vinden. ParkNow draagt tevens bij aan een schonere binnenstad, door parkeergelegenheden buiten de stad aan te bevelen. De app van de vierde divisie, FreeNow, is een verzameling van meer dan 250.000 taxi- en privéchauffeurs van over de hele wereld. Met een huidig klantenbestand van ruim 21 miljoen mensen zorgt deze divisie er ook voor dat het verkeer in de binnenstad wordt teruggedrongen. De vijfde en laatste divisie, ShareNow, stelt klanten middels een app in staat om een voertuig in stedelijke gebieden te kunnen delen. Klanten kunnen dan gemakkelijk via hun smartphone een voertuig in hun buurt huren en dit direct betalen.

Concurrenten werken samen aan een duurzame toekomst

Met elkaar spelen deze vijf divisies van Daimler AG en de BMW Group op intelligente wijze in op de efficiënte en duurzame oplossingen die nodig zijn om optimale stedelijke mobiliteit te optimaliseren. Naast Daimler AG de BMW Group zijn Volkswagen en Ford ook onlangs gaan samenwerken. Uit dit soort samenwerkingen kan worden geconcludeerd dat ook de grote partijen uit de auto-industrie elkaars hulp nodig hebben om de technologische en duurzame ontwikkelingen bij te kunnen blijven houden.

Duitse occasions bij Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer steken we onze voorliefde voor auto’s van de grote Duitse merken niet onder stoelen of banken. De aangekondigde samenwerking tussen Mercedes en BMW vinden we dan ook een positieve ontwikkeling. Bent u op zoek naar een nieuwe auto van Audi, BMW, Mercedes of Volkswagen? Dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen tussen de occasions die wij op dit moment in ons aanbod hebben. Daarnaast helpen wij u uiteraard ook graag met vakkundig auto onderhoud, ook als u een leaseauto heeft.