Mercedes introduceert nieuwe dieselmotor

Mercedes introduceert nieuwe dieselmotor | Douwe De Beer

Dit voorjaar introduceert Mercedes haar nieuwe OM 654 dieselmotor. Mercedes belooft dat dit haar meest geavanceerde dieseltechnologie tot nu toe betreft en dat haar nieuwe dieselmotoren zich kenmerken door een zuinig verbruik en lage uitstoot. Het motorontwerp van de OM 654 is compact gehouden, zodat de nieuwe motor in zoveel mogelijk modellen gebruikt kan gaan worden.

De OM 654 is een volledig aluminium dieselmotor met vier cilinders. Het is Mercedes gelukt om de uitstoot van deze motor met 13% te verlagen ten opzichte van een vergelijkbare motor, terwijl het vermogen juist is gestegen. Dit is belangrijk, aangezien emissieregelgeving alsmaar strenger wordt.

Kenmerken van de Mercedes OM 654

Omdat toekomstige regelgeving vereist dat het werkelijke verbruik van een auto zo dicht mogelijk bij het praktijkverbruik ligt, heeft Mercedes er bovendien alles aan gedaan om haar nieuwe dieselmotoren toekomstbestendig te maken. Zo wordt er onder andere gebruikgemaakt van een nieuw type katalysatorcoating en van diverse isolatiemaatregelen, zodat er minder warmteverlies optreedt en het verbruik op korte afstanden afneemt. Daarnaast zijn diverse onderdelen voor de nabehandeling van uitlaatgassen vanaf nu direct aan de motor bevestigd, waardoor de werking van het systeem geoptimaliseerd wordt en de uitstoot van schadelijke stoffen wordt geminimaliseerd.

Het debuut van een nieuwe generatie dieselmotoren

De nieuwste generatie dieselmotoren van Mercedes debuteert dit voorjaar in de nieuwe Mercedes E-Klasse Limousine (W213), de OM 654 zal hierbij de rol van de E220d vervullen. Naast innovatieve motortechnologie zal de nieuwe Mercedes E-Klasse zijn voorzien van diverse andere innovaties. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de auto op afstand in te laten parkeren met behulp van een smartphone en wordt gebruikgemaakt van MULTIBEAM LED technologie, waarbij iedere koplamp is voorzien van 84 LEDS die individueel aangestuurd worden.

Mercedes specialist Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer heeft zich in de afgelopen tien jaar ontpopt tot een ware specialist op het gebied van jonge Duitse occasions. In ons aanbod vindt u daardoor luxe, rijk aangeklede occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen terug. Daarnaast zijn wij toegetreden tot de Mercedes-Benz Specialisten Groep (MBSG), een landelijke dekkend netwerk van autobedrijven die zich in het bijzonder hebben toegelegd op het prachtige merk Mercedes. Wij kunnen u daardoor als geen ander adviseren bij aankoop, lease of onderhoud van een Mercedes. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.