Mercedes S-Klasse met 14 procent bijtelling

Mercedes S500 met 14% bijtelling | Mercedes leasen | Douwe de Beer

Nu de nieuwe S500 Hybrid is gearriveerd heeft Mercedes-Benz zijn eerste S-Klasse in de 14% bijtellingsklasse voor de zakelijke lease. Deze nieuwe S500 is beschikbaar als plug-in hybrid. De lancering van de Mercedes-Benz is een stuk eerder dan verwacht.

In de nieuwe hybride auto zit een turbocharged V6 motor met een inhoud van 3 liter, gecombineerd met een elektromotor die een maximaal vermogen heeft van 80 kW. De elektromotor heeft een vermogen van 109 pk en een koppel van 340 Nm. De benzinemotor is met zijn 333 pk en 480 Nm koppel aanzienlijk sterker dan zijn elektrische broertje. Beide motoren zorgen ervoor dat deze luxe Mercedes binnen 5,5 seconde naar 100 km/h sprint.

Eerste Mercedes S-Klasse met plug-in functie

Wanneer een combinatie wordt gebruikt van deze twee motoren is een verbruik van 3,0 liter per 100 kilometer mogelijk. Met een CO2-uitstoot van slechts 69 g/km bevindt deze luxe bolide van Mercedes zich ook in 2014 nog binnen de 14% bijtellingscategorie. Op enkel de elektromotor heeft de auto een bereik van 30 kilometer. Leuk weetje: door de plug-in technologie kan deze Mercedes als eerste van alle S-Klasses via een regulier stopcontact worden opgeladen. Eerder al had Mercedes een S400 Hybrid en de S300 BlueTEC Hybrid, beide echter zonder plug-in technologie

Om het verbruik van de auto te regulieren kan de bestuurder schakelen tussen vier verschillende instellingen. Met de ‘E mode’ wordt volledig overgeschakeld op de elektromotor. De ‘E-save’ optie zorgt ervoor dat de accu van de elektromotor niet wordt gebruikt, waardoor deze gespaard blijft voor latere toepassing. De ‘Charge’ modus laadt de batterij op tijdens het rijden. Als laatste is er nog de ‘Hybrid’ instelling, welke de twee motoren combineert voor de aandrijving van de auto.

Bent u op zoek naar de nieuwe Mercedes S500 Plug-in Hybrid of een Mercedes occasion? Neemt u dan contact met ons op of neem een kijkje op de occasion pagina van Autocentrum Douwe de Beer. En, als vanzelfsprekend bent u ook meer dan welkom in onze showroom!