Mercedes twee keer ‘Beste zakelijke auto’

Mercedes twee keer 'Beste zakelijke auto' | Douwe de Beer

Tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management, zijn de prijzen voor de ‘Zakenauto van het jaar’ en ‘Bestelauto van het jaar’ uitgereikt. Dit jaar werden beide prijzen voor de 26e keer uitgereikt, door een negenkoppige jury bestaande uit deskundigen van leasemaatschappijen, fleetowners en bedrijfsautojournalisten. Het merk Mercedes-Benz won in beide categorieën.

Mercedes staat al jaren bekend als een kwalitatief automerk dat zeer hoog scoort op het gebied van styling, afwerking, rijeigenschappen en veiligheid. Niet voor niets rijden taxiondernemers en zakelijke rijders die veel op de weg zitten graag in een Mercedes.

Mercedes C-Klasse ‘Zakenauto van het jaar 2016’

Het was dan ook geen verrassing dat de laatste generatie van de Mercedes C-Klasse werd verkozen tot ‘Zakenauto van het jaar’. Doorslaggevend waren voor de jury het aantrekkelijke design, de gunstige prijsstelling en de uitstekende rijeigenschappen van het immer populaire model. Speciale aandacht was er voor de Lease Edition en de C350 plug-in hybride die voor zakelijke rijders extra interessant zijn. De Mercedes C-Klasse moest het voor deze titel onder andere opnemen tegen de Renault Clio, Audi A3 en BMW X5.

Mercedes Vito ‘Bestelauto van het jaar 2016’

De Mercedes Vito viel eveneens in de prijzen. Dit model werd verkozen tot ‘Bestelauto van het jaar’ uit een veld met 43 deelnemers. De jury prees de Mercedes Vito vooral op de punten ‘volledigheid van het leveringsgamma’ en ‘uitstraling’. Op deze twee punten scoorde de Mercedes Vito het hoogst van alle 43 vergeleken bestelbussen. Bijzonderheid is dat de Vito leverbaar is met voor-, achter- en vierwielaandrijving. Hierdoor is er een Mercedes Vito te vinden voor elke mogelijke klus.

Autocentrum Douwe de Beer: als u voor kwaliteit gaat!

Bij Autocentrum Douwe de Beer doen we iedere dag ons best om de mooiste occasions te kunnen leveren voor de beste prijs. Omdat wij lid zijn van de Mercedes Benz Specialisten Groep, hebben wij een zeer ruim assortiment met exclusieve Mercedes occasions. Dit betreft jonge auto’s met weinig kilometers en vele prachtige opties. Ook voor zakelijke rijders hebben wij verschillende mogelijkheden. Zo zijn al onze occasions te leasen op basis van financial lease en bieden wij regelmatig auto’s aan tegen een netto taxiprijs voor taxiondernemers. Uiteraard kunnen zakelijke rijders hun huidige auto ook gewoon inruilen bij aankoop van een tweedehands Mercedes.