Minder auto’s gestolen in het eerste halfjaar

Minder auto's gestolen in het eerste halfjaar | Douwe de Beer

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) zijn er in Nederland in het eerste halfjaar van 2015, 6 procent minder auto’s gestolen dan in dezelfde periode vorige jaar. In totaal werden er in zes maanden tijd, 5.180 auto’s gestolen. De auto’s die in Nederland het vaakst worden gestolen, zijn auto’s van de merken Volkswagen, BMW en Audi.

De grootste daling is te zien bij jonge auto’s van 0 t/m 3 jaar oud, van dit soort auto’s werden er 15 procent minder gestolen. Dit, terwijl er van auto’s in een leeftijd van 4 t/m 6 jaar oud, juist 18 procent meer werden gestolen. Volgens AVc is dit vooral toe te schrijven aan de inspanningen van autofabrikanten om nieuwe auto’s beter te beveiligen tegen diefstal.

Oudere auto’s vaker gestolen

Nu nieuwe auto’s vaak zijn uitgerust met gecertificeerde alarmsystemen en startonderbrekers, verleggen dieven hun inspanningen naar oudere auto’s van 4 t/m 6 jaar oud. Wat het aantal diefstallen betreft, steekt Volkswagen er bovenuit. In het eerste halfjaar van 2015 werden 1.595 Volkswagens gestolen. Ter vergelijking werden van de nummer twee, BMW, 458 auto’s gestolen. Dit geeft de populariteit van het merk Volkswagen aardig weer.

Veilige occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u voornamelijk jonge occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Deze auto’s zijn vaak al voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van diefstalpreventie. Bovendien kunnen onze monteurs, indien u dit wenst, een gecertificeerd alarmsysteem voor u inbouwen. Zo bent u er altijd van verzekerd dat uw auto maximaal beveiligd is.

Onze occasions

Bekijk snel onze actuele voorraad met occasions om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Staat de door u gewenste auto er niet bij? Dan kunt u een importverzoek indienen. Uiteraard is het mogelijk om uw huidige auto in te ruilen en kunnen wij financiering of lease voor u faciliteren. Vraag een van onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Wij verwelkomen u graag in onze showroom in Dronten.