Moderne auto te groot voor parkeervak

Moderne auto te groot voor parkeervak | Douwe De Beer Occasions

Opmerkelijk nieuws: waar auto’s de afgelopen jaar steeds breder en langer werden, groeien de parkeervakken niet mee. Fabrikanten introduceren steeds vaker nieuwe modellen die breder en langer zijn dan hun voorganger. Zo is de gemiddelde auto tussen het jaar 2000 en 2010 maar liefst 9% breder en 4% langer geworden. De afmetingen van veel parkeervakken zijn echter sinds de jaren 70 gelijk gebleven.

Een moderne auto van 2 meter breed moet zich daarom vaak in een 2,3 meter brede parkeerplek wurmen. Er blijft dan aan beide zijden van de auto nog maar 15 centimeter over om uit te stappen. Niet alleen is dit erg ongemakkelijk, ook veroorzaakt dit veel parkeerschade. Deze schades uiten zich vaak als kleine deukjes en krasjes die uw auto flink kunnen ontsieren.

Parkeerschade

Niet alleen zijn auto’s langer en breder geworden, ook de portieren zijn dikker en groter geworden als gevolg van veiligheidsnormen en het belang dat men hecht aan gebruikscomfort. Doordat personenauto’s steeds groter worden, zijn de normen voor de afmetingen van parkeervakken in de laatste jaren aangepast. Nieuwe vakken zijn daarom 14 centimeter langer en 6 centimeter breder. Ook is er sinds 2010 een norm voor bodemvrijheid ingesteld, welke is vastgesteld op 10 cm. Dit zal hoogstwaarschijnlijk het aantal gevallen van parkeerschade doen verminderen. Het zal echter nog een tijd duren voordat alle oude parkeervakken zijn vervangen door bredere plaatsen.

Autoschade herstel bij parkeerschade

Heeft uw auto schade opgelopen door het parkeren in een te klein parkeervak? Autocentrum Douwe de Beer beschikt over een high-tech autogarage en heeft deskundige, gecertificeerde monteurs in huis, welke u graag helpen bij het herstellen van de parkeerschade. Dit doen zij snel, vakkundig en voordelig. Daarnaast biedt Autocentrum Douwe de Beer u gratis vervangend vervoer aan totdat uw auto volledig gerepareerd is. Na reparatie ziet u meestal niets meer van de schade. Maak direct een afspraak bij onze werkplaats.

Contact met Autocentrum Douwe de Beer

Wij zorgen graag dat u zo min mogelijk last ondervindt van het gemis van uw auto. Naast gratis vervangend vervoer bieden wij ook de mogelijkheid om de auto bij u thuis of op kantoor op te komen halen! Heeft u nog vragen over autoschade herstel en reparatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!