Mooi weer zorgt voor massale zoektocht naar cabrio occasions

Mooi weer zorgt voor massale zoektocht naar cabrio occasions | Douwe de Beer Occasions

Nu de lente weer begonnen is, gaan consumenten online massaal op zoek naar tweedehands cabrio’s! Uiteraard wordt er het hele jaar door gezocht naar cabrio occasions, maar wanneer de lente aanbreekt en de zon zich steeds vaker laat zien, is er duidelijke een stijgende lijn te zien. De vraag naar tweedehands cabrio’s is het grootst tot en met augustus, vanaf september neemt de vraag normaliter weer flink af.

Gemiddeld wordt er online per jaar 2,3 miljoen keer gezocht naar een cabrio occasion. De maand mei is de absolute topmaand, dan wordt er online het meest gezocht naar tweedehands cabrio’s! Dit blijkt uit cijfers van het bekende online autoportaal Autoscout24.

Populairste cabrio’s

Hoewel we in Nederland natuurlijk voornamelijk cabrio’s op de weg zien in de lente en zomer, is het opvallend dat er in de meeste gevallen niet wordt gekozen voor kleurrijke cabrio’s. Naar zwarte en grijze cabrio’s wordt namelijk het meest gezocht, de kleuren rood en blauw staan op plek drie en vier. Net als bij alle andere tweedehands auto’s, zijn Duitse occasions ook onder de cabrio’s het meest geliefd. Onderstaand een top-5 van de populairste occasions:

  1. Porsche 911
  2. Volkswagen Golf Cabriolet
  3. Mercedes-Benz SL
  4. Audi TT
  5. BMW Z4

Cabrio occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Gemiddeld kost een tweedehands cabrio €18.474, maar uiteraard zijn cabrio’s in elke prijsklasse verkrijgbaar. Ook bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij regelmatig cabrio occasions op voorraad! Wanneer u op zoek bent naar een cabrio van een specifiek merk, model of met een bepaalde kleur, is het tevens mogelijk om deze door ons te laten importeren! Neem voor meer informatie contact met ons op en vraag vrijblijvend naar de gunstige voorwaarden!