Nederlander zoekt vooral Duitse occasion

Nederlander zoekt vooral Duitse occasion | Douwe de Beer

Autoverkoopportaal Autoscout24 heeft weer cijfers gepubliceerd met betrekking tot het zoekgedrag van haar bezoekers. Uit de recentelijk gepubliceerde cijfers blijkt dat tweedehands Duitse auto’s in Nederland verreweg het meest populair zijn. Merken als Audi, BMW, Volkswagen en Mercedes doen het goed in ons land.

Daarnaast wordt echter ook pijnlijk duidelijk dat er een scheefgroei is in de Nederlandse vraag en het Nederlandse aanbod van occasions. Het is niet voor niets dat er tegenwoordig meer tweedehands auto’s dan ooit worden geïmporteerd vanuit het buitenland.

Populaire merken in Nederland

Op Autoscout24 wordt het meest naar occasions van het Duitse merk Volkswagen gezocht, maar ook BMW, Audi en Mercedes-Benz zijn populair. Het verkoopportaal heeft het zoekvolume vervolgens vergeleken met het aanbod van de betreffende merken. Hieruit blijkt dat populaire auto’s lang niet altijd voorhanden zijn. Wat betreft het aanbod van occasions staat BMW bijvoorbeeld niet in de top-5, terwijl er wel vaak naar gezocht wordt. Aan de andere kant worden er weer relatief veel Renaults te koop aangeboden, terwijl de vraag naar dit Franse merk juist weer veel lager ligt.

Verschillen binnen Europa

Doordat Autoscout24 in verschillende landen actief is, is het mogelijk om de cijfers binnen Europa te vergelijken. Hoewel er kleine regionale verschillen zijn, zo is Peugeot populairder in Frankrijk en Fiat in Italië, is de Duitse auto in alle gemeten landen het meest populair. Autoscout24 vergeleek de cijfers in Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Het meest populaire model over alle landen gezien was de BMW 3-serie.

Duitse auto’s bij Autocentrum Douwe de Beer

De populariteit van Duitse auto’s heeft een reden. Het zijn namelijk goed uitgeruste en betrouwbare auto’s, welke van veel luxe en comfort kunnen worden voorzien. Als autobedrijf hebben wij ons reeds jaren geleden gespecialiseerd in de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Dit betekent dat wij u kunnen begeleiden bij de aankoop van een occasion en dat wij uw auto voor u kunnen onderhouden. Bij Douwe De Beer bent u verzekerd van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.