Nieuwe Audi A3 sedan naar Nederland

Nieuwe Audi A3 naar Nederland | Audi kopen | Autobedrijf Douwe De Beer

Audi komt dit najaar met de nieuwe A3 sedan. De fabrikant van het succesvolle Duitse automerk heeft duidelijk een tweetal uitgangspunten gehad: sportiviteit en laag verbruik. Qua design vinden we een coupé-achtige daklijn terug.

In het ontwerp van de snelle sportsedan is veel aandacht besteed aan de toepassing van lichte materialen. Het gewicht van de nieuwe Audi A3 sedan zal dan ook met 1.205 kg ongeveer gelijk zijn aan dat van de huidige A3 Sportback.

Onder de kap zullen we dezelfde motoren aantreffen als die momenteel worden toegepast in bestaande Audi A3’s. En de trouwe Audi rijders onder ons weten dat dat geen straf is.

Dezelfde degelijke motoren

Audi Nederland geeft te kennen dat de lichtste motor bij de lancering van de nieuwe A3 sportsedan een 1.4 TFSI-benzinemotor met 140 pk zal zijn. Lichtere instapmotoren zullen naar verwachting later beschikbaar komen.

Naast de 1.4 TFSI-benzinemotor kan de Audi A3 sportsedan uitgerust worden met een 180 pk sterke 1.8 TFSI benzinemotor. Dieselen is ook mogelijk met een 2.0 TDI met 150 pk. Het topmodel, de S3 krijgt een 2.0 TFSI met 300 pk onder de motorkap. Wanneer de Audi S3 is uitgerust met de S tronic-transmissie dan heeft deze slechts 4,9 seconden nodig om naar de 100 km/h te sprinten. Met handgeschakelde zesbak duurt deze sprint 5,3 seconden. De topsnelheid van de S3 is begrensd op 250 km/h.

Meer informatie over de nieuwe Audi A3 sedan? Neem dan nu contact op met Autocentrum Douwe de Beer! Of kijkt u eens naar ons actuele aanbod audi occasions.