Nieuwe CEO zorgt voor innovatie bij Audi

Nieuwe CEO zorgt voor innovatie bij Audi | Autocentrum Douwe de Beer

Met ingang van 1 januari 2019 is Nederlander Bram Schot benoemd als de officiële topman van Volkswagen-dochter Audi. Bram Schot volgt oud-topman Rupert Stadler op, nadat deze werd gearresteerd naar aanleiding van het dieselschandaal uit 2015. Sinds juni 2018 is Bram Schot reeds actief als interim-CEO, waar hij volgens de Raad van Toezicht overtuigend werk heeft geleverd. Nu Bram Schot officieel tot CEO is benoemd, zal er in de komende vijf jaar gewerkt worden aan innovatieve plannen.

Miljarden investering in nieuwe Audi-modellen

Met Bram Schot aan het roer investeert Audi in de komende jaren maar liefst 14 miljard euro in onder andere elektromobiliteit, autonoom rijden en digitalisering. In totaal komen de kosten die voor de komende jaren gepland staan daarmee neer op ruim 40 miljard euro. Om het grote publiek aan te spreken is Bram Schot van plan om meerdere nieuwe modellen te introduceren, zoals bijvoorbeeld de nu al populaire E-Tron GT.

In 2025 wil Audi namelijk twintig nieuwe geëlektrificeerde modellen kunnen aanbieden. Van deze twintig modellen zullen er ongeveer tien een volledig elektrische aandrijving hebben. Het eerste model van deze serie, de E-Tron GT, is over een jaar verkrijgbaar voor de consument.

Nieuwe concurrent voor Tesla

De grote favoriet op het gebied van elektrisch rijdende auto’s is tot nu toe altijd het Amerikaanse automerk Tesla geweest. De verwachte E-Tron GT van Audi kan daar echter snel verandering in gaan brengen. Door de grote investering die Audi bereid is te doen in het ontwikkelen van EV’s, sluit het merk zich aan bij de grote autofabrikanten en hoopt het zo een waardige concurrent van Tesla op dit gebied te worden.

Scherp geprijsde Audi occasions bij Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een stijlvolle Audi, maar wilt u niet wachten op de nieuwe modellen? Bekijk dan nu ons grote aanbod met scherp geprijsde Audi occasions op onze website. Al onze Audi’s verkeren in een uitstekende technische en visuele staat. Op onze website kunt u ons aanbod eenvoudig bekijken, maar u bent ook van harte welkom om de Audi’s te komen bekijken in onze showroom. Wij helpen u graag bij het kiezen van de auto die het beste bij u past!