Nu al run op zuinige leaseauto’s

Nu al run op zuinige leaseauto's | Douwe De Beer Occasions

De levertijden voor populaire (lees: zuinige) leaseauto’s bedragen op dit moment vaak 3 tot 4 maanden. Dit komt door de toenemende vraag naar modellen die nu nog in goedkope bijtellingsklassen vallen, maar waarbij dit in januari 2016 niet meer het geval zal zijn. Per 1 januari zullen de bijtellingsregels namelijk opnieuw versoberd worden.

Dat er een run op zuinige leaseauto’s zou ontstaan lag in de lijn der verwachtingen, de laatste keer dat bijtellingsregels werden versoberd gebeurde de dit immers ook. Maar de grote leasemaatschappijen hadden niet verwacht dat dit al een half jaar voor invoering van de nieuwe regels zou gebeuren. Voor sommige modellen kunnen autofabrikanten levering in 2015 al niet meer garanderen.

Nieuwe bijtellingsregels 2016

De belangrijkste wijziging is dat het aantal bijtellingsklassen zal worden teruggebracht tot vier. Hierbij komen elektrische auto’s en plug-in hybrides in aanmerking voor de laagste twee tarieven van respectievelijk 4% en 15% bijtelling. Daarnaast zal voor auto’s die tussen de 51 en 106 gram CO2 per kilometer uitstoten 21% bijtelling betaald moeten worden, terwijl auto’s die meer dan 106 gram CO2 per kilometer uitstoten in de bijtellingsklasse van 25% zullen vallen. Bij het bepalen van de bijtellingsklasse wordt alleen gekeken naar de CO2 uitstoot per gereden kilometer, het type brandstof wordt buiten beschouwing gelaten.

Populaire leaseauto’s

Op dit moment heeft ongeveer 15% van alle bestelde leaseauto’s bij grote leasemaatschappijen een verwachte leverdatum in de laatste twee maanden van het jaar. 98% van deze orders is geplaatst voor auto’s in de 7% en 14% bijtellingsklassen, die volgend jaar komen te vervallen. Vooral de Volvo XC90 plug-in hybrid en de Mercedes C-Klasse plug-in hybrid zijn erg populair. Volvo en Mercedes kunnen daarom levering in 2015 niet meer garanderen. Leasemaatschappijen adviseren leaserijders die de komende vijf jaar van de huidige bijtellingsregels willen profiteren om hun nieuwe leaseauto uiterlijk in augustus van dit jaar te bestellen.

Financial lease occasion bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer is het mogelijk om een jong gebruikte occasion te leasen op basis van een financial lease overeenkomst. Deze auto’s hebben de grootste afschrijving gehad in de eerste jaren na aanschaf en zijn daarom voor een voordelig maandbedrag te leasen. Doordat voor de eerste 60 maanden nadat een auto voor het eerst op kenteken gezet is dezelfde bijtellingsregels blijven gelden, kunnen jongen occasions vaak nog een aantal jaar tegen een voordelig bijtellingstarief gereden worden. Op onze website kunt u zelf eenvoudig het leasebedrag berekenen voor één van onze occasions. Ook kunt u hier een taxatieverzoek indienen voor een indicatie van het bedrag dat u terugkrijgt voor uw huidige auto.