Nu ook aanschafsubsidie op een elektrische occasion

Nu ook aanschafsubsidie op een elektrische occasion - Douwe de Beer

Tot op heden waren elektrische auto’s in feite alleen interessant voor zakelijke rijders. Zij konden namelijk profiteren van de lage bijtelling. Echter, vanaf 1 juli komt daar verandering in. Er komt namelijk een aanschafsubsidie voor elektrische auto’s. Over enkele weken zal de minister van milieu meer over deze regeling bekendmaken.

Elektrische auto’s steeds toegankelijker

Elektrische auto’s zijn voor particulieren vaak duur om aan te schaffen. Toch is er een verschuiving te zien in de aanschafprijs. Doordat er steeds slimmer wordt omgegaan met techniek en innovatie, blijven de prijzen voor de accutechniek dalen. Hierdoor zullen de prijzen van brandstofauto’s en elektrische auto’s steeds dichterbij elkaar komen te liggen. Daarnaast komen er dit jaar ook steeds meer elektrische (betaalbare) auto’s op de markt, zoals de Opel Corsa-e, Peugeot e-208 en de Volkswagens ID.3. De regeling die vanaf 1 juli zal gaan gelden is daarnaast niet alleen voor nieuwe auto’s. Ook wie een elektrische occasion koopt, kan een subsidie van de overheid ontvangen.

Aanschafsubsidie voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s

De aanschafsubsidie geldt alleen voor EV’s met een prijs van 45.000 euro of lager. Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto is het mogelijk om een subsidie te ontvangen van 4.000 euro. Daarnaast kunt u bij de aanschaf van een elektrische occasion een subsidie van 2.000 euro ontvangen van de overheid. De aanschaf van de elektrische occasion moet dan echter wel gedaan zijn bij een garagebedrijf, dus niet bij een particulier. Ook moet de elektrische occasion aan een aantal eisen voldoen, deze zullen ook over enkele weken bekend gemaakt worden.

Elektrische occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u ook profiteren van de nieuwe subsidieregeling voor elektrische occasions? Oriënteer u dan nu alvast op ons aanbod elektrische tweedehands auto’s. Wij hebben altijd een uitgebreid aanbod aan goed onderhouden en betrouwbare occasions in onze showroom staan. Op dit moment hebben wij onder andere elektrische occasions van Hyundai, Audi en BMW in ons aanbod. Door de grote populariteit van onze elektrische occasions, wisselt ons aanbod regelmatig. Houdt onze website daarom goed in de gaten! Heeft u nog vragen over ons elektrische aanbod? Neem dan gerust contact op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.