Occasion importeren uit het buitenland

Occasion importeren uit het buitenland | Douwe De Beer Occasions

Doordat er in Nederland steeds minder nieuwe auto’s op kenteken worden gezet, is het aanbod tweedehands auto’s vaak beperkt. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de perfecte occasion te vinden en liggen de prijzen bovendien relatief hoog. Daarom kan het lonen om een occasion te importeren uit het buitenland. Duitsland is hierbij favoriet, de prijzen liggen er namelijk lager en het aanbod is enorm.

De prijs is meestal reden nummer één om te kiezen voor een jonge occasion in plaats van een nieuwe auto. Bij het importeren van een auto is dit prijsvoordeel vaak alleen maar groter. Maar er komt nog best wat kijken bij het importeren van een auto en het hoeft niet perse goedkoper te zijn dan de aanschaf van een Nederlandse auto.

Waarom importeren vaak goedkoper is

De reden waarom auto’s in onze buurlanden goedkoper zijn, is omdat deze landen geen BPM kennen. Deze belasting maakt de aanschaf van nieuwe auto’s in Nederland relatief duur. Bij het importeren van een auto moet alsnog BPM aan de fiscus afgedragen worden, maar dan over de huidige waarde in plaats van over de nieuwprijs. Omdat deze berekening vaak gunstig uitvalt, betaalt u voor een geïmporteerde occasion al snel een stuk minder dan voor een vergelijkbare auto uit Nederland. Daarnaast is de kans om uw droomauto in het buitenland te vinden vele malen groter, aangezien in Nederland vooral leaseauto’s op de markt komen. Dit zijn meestal diesels met kleine motoren en hier zit niet iedereen op te wachten.

Wat u nog meer moet regelen

Dus waarom importeert niet iedereen een auto uit bijvoorbeeld Duitsland? Dit komt omdat het gehele importproces al snel een groot deel van uw tijd opslokt. Zo moet de auto aangekocht worden in het buitenland, waarbij u de occasion moet controleren en moet onderhandelen met de verkoper. Daarnaast moet de auto naar Nederland getransporteerd worden of naar Nederland worden gereden met een tijdelijk kenteken. U moet de BPM berekening maken en aangifte doen bij de fiscus en tot slot moet de auto gekeurd worden bij het RDW en op Nederlands kenteken gezet worden. U snapt dat al deze stappen een behoorlijke drempel zijn om een occasion te importeren. Een partner die hier ervaring mee heeft kan u echter veel werk uit handen nemen.

Laat Autocentrum Douwe de Beer uw occasion importeren

Schakel daarom de hulp in van Autocentrum Douwe de Beer! Wij hebben vele jaren ervaring met het importeren van jonge occasions uit bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk. Hierbij kunnen wij zowel een auto voor u zoeken in het buitenland, als een tweedehands auto importeren die u reeds zelf in het buitenland heeft gevonden. In beide gevallen kunt u een importaanvraag indienen via onze website, of contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs. Wij helpen u namelijk graag bij het verwezenlijken van uw droom!