Occasion meer waard in de juiste kleur

Occasion meer waard in de juiste kleur | Douwe De Beer Occasions

Wanneer het om de restwaarde van een nieuwe auto of occasion gaat, speelt de kleur een belangrijke rol. Natuurlijk is het in beginsel een persoonlijke keuze in wat voor kleur auto u wilt rijden. Maar de verkeerde kleur kan ervoor zorgen dat u duizenden euro’s minder terugkrijgt voor uw bolide. Omdat de smaak van autorijdend Nederland nogal eens aan verandering onderhevig is, zetten we in dit artikel de huidige trends op een rij.

Zo gold een witte auto vroeger als onverkoopbaar, maar zijn deze auto’s op dit moment juist onverminderd populair. Daarom zult u ook steeds vaker witte occasions in ons aanbod aantreffen. Wereldwijd is zelfs 28% van alle verkochte auto’s wit, een stijging van 3% ten opzichte van vorige jaar.

Populaire en minder populaire kleuren

Waar de witte auto’s wereldwijd het meest verkocht worden, bekleden de zwarte en de zilvergrijze auto’s respectievelijk de tweede en derde plek. 18% van alle verkochte auto’s wereldwijd is zwart, terwijl zilver en grijs allebei een aandeel hebben van 13%. De zilveren auto verliest echter wel snel terrein, een aantal jaar geleden had deze kleur namelijk nog een marktaandeel van 20%. Reden hiervoor, is dat zilver al snel als saai wordt ervaren. Daarnaast zijn de natuurlijke kleuren zoals beige en bruin aan een opmars bezig, natuurkleuren hebben op dit moment een marktaandeel van 10%.

De economisch veilige keuze

Hoewel wit dus een uiterst populaire kleur is, zijn veel leasemaatschappijen toch niet zo happig op deze kleur. Vooral bij grotere auto’s, zoals een Mercedes Benz S-Klasse of BMW 7-serie, kan de verkeerde kleur de afschrijving per jaar met enkele duizenden euro’s verhogen. Wilt u toch persé een een gele of knalgroene auto rijden? Overweeg dan om de auto te wrappen, door middel van een speciaal plakfolie kan de auto dan in de door u gewenste kleur uitgevoerd worden. Wilt u de auto vervolgens verkopen, dan komt de originele kleur weer als nieuw onder de folie vandaan.

Vind uw droomauto bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer gaan wij met u op zoek naar de occasion die bij uw wensen en eisen past. Onze auto’s zijn vaak uitgevoerd in populaire kleuren zoals zwart, metallic grijs of zilver. Maar ook witte occasions vinden de laatste jaren steeds vaker de weg naar onze showroom. Wanneer u uw oude auto bij ons in wilt ruilen ontvangt u altijd een eerlijke prijs van ons. Daarnaast is het mogelijk om een occasion bij ons te leasen. Wij ontvangen u graag in onze showroom in Dronten, zodat wij u van persoonlijk advies kunnen voorzien. U kunt ons ook altijd bereiken door contact op te nemen via onze website.