Occasion test: Audi A4

Occasion test: Audi A4 | Douwe De Beer Occasions

Volgens de ANWB is de Audi A4 “Zo’n beetje de kern van het merk Audi”. De Audi A4 past dan ook perfect in het beeld wat er over Audi bestaat: Technisch vooruitstrevend, met een vleugje sportiviteit en een no-nonsense uitstraling. Daarnaast blijken Audi A4 occasions ook nog eens mee te doen in de top als het op betrouwbaarheid aankomt.

Met auto’s als de A4 heeft Audi zich een plaats tussen Mercedes en BMW verworven en samen vormen zij vandaag de dag de ‘Duitse drie’ wat grootte van het merk betreft. Nieuw wordt de Audi A4 vrijwel uitsluitend aangeschaft voor de zakelijke markt. Hierdoor is het prima mogelijk om een goed onderhouden A4 aan te schaffen als tweedehands auto.

Prestaties Audi A4 occasion

Volgens het testrapport van de ANWB heeft de Audi A4 geen overdadigheid aan comfort, maar voelt deze solide en degelijk aan. Sterke punten zijn de comfortabele voorstoelen en het lage geluidsniveau in de auto. Daarnaast beschikt de limousine uitvoering (sedan) over een uiterst riante 480 liter aan bagageruimte. Volgens het ‘DEKRA Used Car Report 2014’ is de Audi A4 als occasion verder een zeer betrouwbare auto over de gehele range aan kilometerstanden. Ter illustratie scoort de A4 op vrijwel alle geteste punten bovengemiddeld in de klasse medium voertuigen met kilometerstanden tussen de 50.000 en 100.000 kilometer.

Audi A4 ex-lease auto

Zoals eerder vermeld wordt de Audi A4 nieuw voor het grootste gedeelte aangekocht voor de zakelijke markt. Als occasion is er daarom een substantieel aanbod aan Audi A4 ex-lease auto’s. Deze auto’s hebben vaak best wat kilometers gelopen, maar bij tijdig onderhoud is dit helemaal geen probleem. Doordat er op de zakelijke markt meer vraag is naar de Audi A4 dan op de particuliere markt, blijven vooral de nette exemplaren behouden voor de Nederlandse markt. Hierdoor is een Audi A4 occasion een uitstekende keus voor iedereen die op zoek is naar een goed onderhouden typische Audi met bijbehorend comfort en rijplezier.

Audi A4 occasion kopen of leasen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een Audi occasion, of is naar aanleiding van dit bericht uw interesse gewekt om een Audi A4 ex-lease auto te kopen? Dan heeft Autocentrum Douwe de Beer precies wat u zoekt! Wij doen ons best om te allen tijde een actueel aanbod aan Audi occasions op voorraad te hebben. De mogelijkheid bestaat zelfs om een Audi occasion bij ons te leasen. Daarnaast is het vanaf heden ook mogelijk om bij Autocentrum Douwe de Beer direct de inruilwaarde van uw huidige auto te laten vaststellen door middel van een autotaxatie verzoek op onze website.