Occasionverkoop stijgt voor achtste maand op rij

Occasionverkoop stijgt voor achtste maand op rij | Douwe De Beer

Tweedehands auto’s verkopen beter dan nieuwe auto’s in Nederland! Voor de achtste maand op rij is de verkoop van occasions namelijk gestegen. Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG.

Tot nu toe zijn er dit jaar al ruim 1,4 miljoen tweedehands auto’s van eigenaar gewisseld. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een stijging van 5,3 procent. De verkoop van nieuwe auto’s daalde juist 5,2 procent vergeleken met vorig jaar. Deze ontwikkelingen hebben waarschijnlijk te maken met de veranderde bijtellingsregels. 59 procent van alle occasions werd dit jaar door autobedrijven verkocht aan particulieren, 41 procent werd onderling door particulieren verhandeld. In beide gevallen betekent dit een stijging vergeleken met vorig jaar.

Populairste occasions

Vooral kleine modellen doen het goed in de occasionverkoop. In de top-5 met populairste occasions staan de Volkswagen Polo, Opel Corsa, Volkswagen Golf, Ford Fiesta en Renault Twingo. Ook de import van occasions stijgt in populariteit. Onder zakelijke rijders zijn vooral auto’s uit bouwjaar 2015 momenteel erg gewild. Bij deze auto’s geldt (tot vijf jaar na de eerste kentekenregistratie) nog de oude, lagere fiscale bijtelling voor privégebruik.

Plug-in hybrides

De verkoop van gebruikte plug-in hybrids is meer dan verviervoudigd. Waar er vorig jaar 2.576 tweedehands plug-in hybdrids werden verkocht, zijn dat er dit jaar al 10.964. De Mitsubishi Outlander is in dit segment het populairst en is goed voor 23,5 procent van de verkopen. Met 18,1 procent van de verkopen staat de Volkswagen Golf GTE op de tweede plaats. Deze modellen worden gevolgd door de Volvo V60 Twin Engine, Volkswagen Passat GTE en de Mercedes Benz C350e.

Occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u ook een occasion aanschaffen? Dan bent u bij Douwe de Beer aan het goede adres. Wij hebben een ruim assortiment dealer onderhouden (jonge) occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Onze occasions zijn te kopen of te leasen en het is tevens mogelijk om uw huidige auto in te ruilen. Ons gehele assortiment is te vinden op onze website. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Dronten om onze occasions van dichtbij te bekijken.