Opnieuw meer occasion verkocht in september

Het aanschaffen van een occasion wordt steeds populairder, dat blijkt ook weer uit de nieuw gepubliceerde cijfers van BOVAG voor deze maand. In de maand september zijn er opnieuw meer occasions verkocht. Ten op zichtte van dezelfde maand een jaar eerder zijn de verkopen van tweedehands auto’s met maar liefst 10,6 procent gestegen.

Occasionverkopen naar nieuw record

Aan het begin van de coronacrisis maakte de occasionmarkt, net als de meeste andere markten, een flinke terugval mee. Toch is het aantal occasionverkopen zich steeds meer aan het herpakken. Over heel 2020 wordt er dan ook een grote stijging in het aantal verkochte tweedehands auto’s ten opzichte van vorig jaar verwacht. Over heel 2020 wordt er een verkoopaantal van maar liefst 1,36 miljoen tweedehands auto’s geprognotiseerd. Ook dit zou weer een nieuw record betekenen.

Schaarste van tweedehands auto’s

Door de enorme populariteit van de tweedehands auto’s is er een schaarste ontstaan. Zeker de vraag naar jonge occasions met een lage kilometerstand stijgt hard. Als resultaat hiervan zijn er de afgelopen maanden veel occasions uit het buitenland geïmporteerd en dit aantal zal de komende maanden naar verwachting ook blijven stijgen. Tussen deze geïmporteerde occasions zitten ook steeds meer elektrische occasions uit zowel hogere als lagere prijsklassen. Hierdoor is duidelijk te zien dat er steeds meer een verschuiving is van een auto met een verbrandingsmotor, naar een elektrische of hybride auto.

Occasion aanschaffen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij een mooi aanbod (jonge) occasions voor u beschikbaar. In ons aanbod aan occasions vindt u mooie merken, zoals Audi, BMW, Volkswagen en Mercedes-Benz. Mocht uw favoriete occasion er niet bij zitten, dan kunnen wij bovendien de door u gewenste tweedehands auto uit het buitenland importeren. Lees hier alles over onze voordelige occasion import service. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over een bepaalde occasion? Neem dan eenvoudig contact met ons op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 320 202.