Recordaantal occasions verkocht

In de eerste drie kwartalen van 2019 is er een recordaantal occasions verkocht, blijkt uit onderzoek van BOVAG en RDC (dataprovider in de mobiliteitsbranche) onder de bij hen aangesloten autodealers. Er zijn maar liefst 955.956 tweedehands auto’s via de autodealers verkocht en dat is bijna 2% meer dan de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

Dalende verkopen via particulieren

Hoewel de verkopen van occasions via autodealers zijn gestegen, zijn de verkopen van occasions tussen particulieren juist gedaald. Ondanks alle mogelijkheden die websites zoals Marktplaats.nl tegenwoordig bieden met bijvoorbeeld advertenties, neemt dit aantal sterk af. Vorig jaar werden er nog zo’n 743.500 tweedehands auto’s verkocht via particulieren, maar in de eerste drie kwartalen van dit jaar is er al een daling te zien van bijna 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze ontwikkeling zal er waarschijnlijk toe leiden dat het aantal verkopen via particulieren in 2019 op minder dan 670.000 stuks zal uitkomen.

Op zoek naar zekerheid

Auto’s worden tegenwoordig steeds complexer, juist daarom is het fijn om advies van een deskundige verkoper te krijgen wanneer u een occasion koopt. De verschuiving van particuliere koopjes op digitale marktplaatsen naar professionele autodealers is dan ook niet vreemd. Het is namelijk een stuk prettiger en vertrouwder om een occasion bij een ervaren autodealer te kopen; zeker wanneer u zelf niet technisch bent onderlegd. Wanneer u een tweedehands auto bij een autodealer koopt, loopt u bovendien veel minder risico dan wanneer u een aanschaf via een onbekende particulier doet. Tot slot kunt u aanspraak maken op garantie als u uw occasion heeft gekocht bij een gerenommeerd autobedrijf.

Occasions bij Douwe de Beer

Het automerk dat de afgelopen periode het vaakst als occasion is verkocht, is wederom de Volkswagen. Zowel de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo waren het meest populair. Ook bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij nagenoeg altijd betrouwbare en uitstekend onderhouden Volkswagens in ons assortiment. Daarnaast bent u bij ons eveneens aan het juiste adres voor onder andere occasions van de merken Audi, BMW en Mercedes-Benz. Bent u nieuwsgierig geworden naar ons actuele assortiment? Bekijk dan snel ons aanbod op onze website of kom langs in onze showroom in Dronten. En, gaan uw gedachten uit naar een specifieke occasion die we momenteel niet op voorraad hebben? Stel dan direct een occasion alert in en wordt automatisch op de hoogte gesteld wanneer we uw droomauto binnenkrijgen.