Recordaantal verkopen voor Volkswagen

Recordaantal verkopen voor Volkswagen | Douwe de Beer Occasions

Ondanks de strengere emissiestandaarden, de ban op een aantal dieselmodellen en de stijgende vraag naar elektrische modellen, gaat het uitermate goed met de verkopen van autoproducent Volkswagen. Waar veel andere automerken minder auto’s verkochten, wist Volkswagen juist een recordaantal auto’s te verkopen in de eerste elf maanden van dit jaar.

1,2 procent meer nieuwe ‘Volkswagens’ verkocht

Het bovenstaande heeft betrekking op Volkswagen AG, het moederbedrijf van onder andere de automerken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat en Porsche. Over alle merken die onder Volkswagen AG vallen bezien, steeg het aantal verkochte auto’s tot nu toe met 1,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dankzij deze stijging heeft Volkswagen AG, wereldwijd, tot nu toe 5,7 miljoen auto’s afgeleverd. Blijft het bedrijf op deze koers, dan zou het verkooprecord van 2017 weleens verbroken kunnen worden. Hiervoor moeten er in december nog 530.000 auto’s afgeleverd worden.

Opkomende markten lopen weg met Volkswagen

Volkswagen AG profiteert het meest van meer verkopen in opkomende markten zoals Rusland en Brazilië. In China werden echter minder auto’s van het moederbedrijf verkocht. Dit heeft alles te maken met de handelsoorlog die China en de Verenigde Staten onlangs begonnen zijn. Hierdoor zijn vooral de Chinezen wat terughoudender als het om grote aankopen, zoals de aankoop van een auto, gaat. De winsten uit opkomende markten komen Volkswagen op dit moment goed uit, aangezien het bedrijf flinke investeringen doet op het gebied van elektrificatie van haar aanbod.

Volkswagens bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u ook in de markt voor een auto van Volkswagen AG? Dan is het goed om te weten dat wij regelmatig luxe uitgeruste occasions van Volkswagen en Audi op voorraad hebben. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met het importeren van een dergelijke auto uit het buitenland en kunt u het onderhoud van uw auto aan onze vakbekwame monteurs overlaten. Wij zijn al meer dan tien jaar gespecialiseerd in auto’s van de Duitse merken Volkswagen, Audi, BMW en Mercedes-Benz en wij helpen u graag bij uw mobiliteitswensen.