Rijdt u nog op winterbanden?

Bij bijna 20% van de Nederlandse personenauto’s zijn de winterbanden nog niet verwisseld. Normaal gesproken ligt dit percentage rond deze periode op de 5%, nu is dit bijna vier keer zoveel. In verband met de coronacrisis wordt de bandenwissel door veel automobilisten uitgesteld, echter kan dit leiden tot erg onveilige situaties.

Onveilige situaties door winterbanden in de zomer

In een onderzoek naar banden onder personenauto’s op dit moment, is er een steekproef gedaan. Wanneer de steekproef uit het onderzoek wordt doorvertaald, zou dit uitkomen op dat er nog zo’n 1,6 miljoen auto’s rijden op winterbanden. Met de warme temperaturen die we al hebben gehad en die nog gaan komen, kunnen er onveilige situaties ontstaan. Zo is de remweg van winterbanden met zomerse temperaturen een stuk langer, slijten de banden sneller en is de wegligging een stuk slechter.

Het wisselen van winterbanden een gedoe

Veel mensen ervaren het wisselen van de banden als een heel gedoe. Dit is tijdens de coronacrisis alleen maar toegenomen. Er wordt geadviseerd om binnen te blijven en mensen willen liever niet de deur uit. Hierdoor worden dingen als het wisselen van de winterbanden vaak uitgesteld. Echter, is dit niet verstandig om te doen, zeker niet nu de maatregelen versoepeld worden en sommige mensen weer op vakantie kunnen gaan. Door de slechte grip met winterbanden bij hoge temperaturen, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

Winterbanden laten wisselen bij Autocentrum Douwe de Beer

Heeft u uw winterbanden nog onder uw auto zitten? Dan is het met deze zomerse temperaturen erg verstandig om deze zo spoedig mogelijk te verwisselen. Onze werkplaats is open voor reparatie en onderhoudt en het wisselen van uw winterbanden naar zomerbanden. Wij hebben onze showroom en werkplaats volledig veilig aangepast aan de regels van het RIVM. Lees hier meer over onze voorzorgsmaatregelen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.