Ruim 20 procent minder autoschade in Nederland door coronacrisis

Door de onlangs in Nederland getroffen maatregelen, naar aanleiding van het coronavirus, is het aantal meldingen van autoschade gedaald met maar liefst 20 procent. Door de verspreiding van het virus kwam het advies voor alle Nederlanders om, indien mogelijk, zo veel mogelijk thuis te werken. Omdat een groot gedeelte van alle Nederlands nu elke dag thuis werkt, is het veel minder druk op de snelwegen. Hierdoor gebeuren er ook minder ongelukken.

Trend zal de komende weken nog verder doorzetten

Roland Kroes van rechtsbijstandsverzekeraar DAS, verwacht dat deze dalende trend de komende weken nog wel door gaat zetten. Daarnaast is het effect van de maatregelen met een kleine vertraging terug te zien in de cijfers, aldus Kroes. Wel is het duidelijk dat Nederlanders op dit moment vrijwel niet met de auto naar het buitenland gaan. Het aantal meldingen van Nederlanders met autoschade in het buitenland is namelijk gereduceerd tot nihil.

Autoschade door een ongeluk echter altijd mogelijk

Een ongeluk zit echter altijd in een klein hoekje. Autoschade hoeft natuurlijk niet altijd op de snelweg opgelopen worden, dit kan bijvoorbeeld ook door een botsing met een paaltje gebeuren. Daarnaast is het belangrijk dat er niet wordt gewacht met het herstellen van deze opgelopen autoschade. Door de coronacrisis is het namelijk de verwachting dat noodzakelijke onderdelen voor het herstellen van autoschade lastiger te bestellen of op voorraad zullen zijn. Wacht daarom niet met het laten repareren van uw autoschade.

Herstel van autoschade bij Autocentrum Douwe de Beer

Wanneer u autoschade heeft opgelopen kunt u altijd terecht in de werkplaats van Autocentrum Douwe de Beer. Wij hebben namelijk alles in huis om de door u opgelopen schade zo vlot en professioneel mogelijk te herstellen. Onze monteurs gebruiken enkel kwaliteitsonderdelen bij het repareren van uw auto, waardoor de fabrieksgarantie van uw voertuig behouden blijft. Terwijl uw auto wordt gerepareerd, kunt u bij Douwe de Beer bovendien gebruik maken van vervangend vervoer. Hiermee helpt Douwe de Beer u graag letterlijk en figuurlijk de weg weer op!