Steeds vaker kiezen autokopers er voor om te leasen

Steeds vaker kiezen autokopers er voor om te leasen | Autocentrum Douwe de Beer

Het afgelopen jaar is het leasen van een auto flink populairder geworden. Steeds meer Nederlanders kopen een auto op afbetaling. In 2018 is het aantal private lease contracten met maar liefst 45% toegenomen ten opzichte van 2017. De officiële cijfers over 2019 zijn nog niet bekend, maar er wordt wederom een aanzienlijke stijging van het aantal lease contracten verwacht.

Waarom is leasen zo in trek?

Veel Nederlanders vinden het een stuk fijner om hun auto in delen te betalen dan het bedrag in één keer te moeten ophoesten. Het kopen van een nieuwe auto is namelijk toch een flinke investering die gedaan moet worden. Het is daarom ook fijn wanneer het aankoopbedrag verspreid kan worden over een periode van 4 tot 5 jaar. Dit is dan ook de gemiddelde duur van een lease contact. Hoewel leasen uiteraard over de gehele periode wel wat duurder is (doordat er rente betaald moet worden over de afbetaling) geeft het veel Nederlanders toch financieel gezien een beter gevoel.

Mogelijkheid om duurdere auto aan te schaffen

Daarnaast is het vaak ook mogelijk om met leasen een duurdere auto aan te schaffen. De aanschaf van een auto van €30.000 is voor veel mensen niet haalbaar. Toch maakt leasen dit wel mogelijk. Op afbetaling zou er namelijk zo’n €500 per maand betaald moeten worden. Dus door te leasen kunt u makkelijker in de auto rijden van uw dromen, zonder dat u daarvoor een flink bedrag op uw spaarrekening hoeft te hebben. Daarnaast is het ook erg voordelig om bij een occasion te kiezen voor financial lease. Doordat de occasions al flink in waarde zijn afgenomen, resulteert dit in zeer voordelige leasecontracten.

Occasion leasen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een occasion om te leasen? Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij mooie en betrouwbare occasions van verschillende topmerken met aantrekkelijke financial lease contracten voor u beschikbaar. Bekijk nu onze occasions van merken zoals Volkswagens, Audi en BMW op onze website. Bent u geïnteresseerd in onze mogelijkheden voor financial lease? Vraag dan met behulp van onze Lease Calculator een vrijblijvende offerte aan. Binnen een paar eenvoudige stappen berekent u uw leasebedrag per maand. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.