Toename in de occasionverkopen

In de maand mei zijn er maar liefst 111.146 occasions verkocht, dit is het op een na hoogste verkoopcijfer van occasions ooit. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG. In maart en april liepen de occasionverkopen nog erg terug, in maart was er namelijk een daling van 14 procent en in april maar liefst 26 procent te zien.

Toename occasionverkopen door coronavirus

De toename van de verkoop van occasions in mei hangt volgens de brancheorganisatie samen met het coronavirus. Steeds meer mensen willen drukke plekken, zoals het openbaar vervoer, vermijden. Mensen zijn op zoek naar alternatieven voor het reizen met het openbaar vervoer en zoeken naar vormen van individueel vervoer. Van de mensen die normaalgesproken met het openbaar vervoer reizen, zou ongeveer de helft hiervan voortaan voor alternatieve vormen van vervoer kiezen. Van dat percentage kiest 57 procent vervoer met de auto. 8 procent van de mensen wil hiervoor zelfs een auto aanschaffen en 1 procent wil hiervoor een auto huren, lenen of leasen.

Tweedehands auto verkopen bij particulieren

Daarbij verkochten particulieren in mei onderling ook een stuk meer tweedehands auto’s. Hierbij ging het om 73.433 occasions, dit is een toename van 17,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Jaarlijks worden er in totaal bijna 2 miljoen occasions aangeschaft, daarvan wordt 65 procent bij een garage aangeschaft en 35 procent via particulieren. Als gevolg van de coronacrisis, zou de grens van 2 miljoen occasions dit jaar nog wel eens overschreden kunnen worden.

Occasion kopen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een mooie en betrouwbare occasions? Dan bent u bij Autocentrum Douwe de Beer bij het juiste adres! Wij hebben mooie occasions in onze showroom staan. U bent van harte welkom in onze showroom. Wij hebben onze showroom volledig aangepast aan de regels van het RIVM. Lees hier meer over onze voorzorgsmaatregelen. Het is bij ons ook mogelijk om geheel digitaal tot een overeenkomst te komen, bijvoorbeeld via WhatsApp of FaceTime. Zo kunt u volledig vanuit huis uw nieuwe occasion aanschaffen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.