Tussenstand occasionverkopen 2016

Tussenstand occasionverkopen 2016 | Douwe De Beer Occasions

Het gaat goed met de Nederlandse occasionverkopen. De verkopen van gebruikte auto’s van autobedrijven naar consumenten namen tot en met juni 2016 toe met 5,6% ten opzichte van een jaar eerder. In de maand juni werden zelfs voor het eerst in tien jaar tijd, meer dan 100.000 occasions verkocht.

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de toenemende verkoop van occasions. Zo verkopen autobedrijven op dit moment bijvoorbeeld auto’s die in 2015 al op kenteken zijn gezet, zodat deze nu nog tegen een voordelige bijtelling geleaset kunnen worden. Daarnaast is het Nederlandse aanbod toegenomen door de import van jonge occasions en tot slot trekt de economie aan.

2016 goed jaar voor occasiondealers

Tot nu toe liggen de verkopen van occasions dit jaar elke maand boven die van vorige jaar. In het tweede kwartaal van 2016 werden er 6,2% meer occasions verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is een aanwijzing dat de stijgende lijn wordt doorgezet. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, gaan autodealers steeds vaker op zoek naar jong gebruikte auto’s uit het buitenland. De import van gebruikte auto’s steeg in Q2 van 2016 dan ook met meer dan 18%.

Statijd occasions verder omlaag

Bovendien is ook de gemiddelde tijd dat een occasion te koop staat afgenomen ten opzichte van vorige jaar. Zo stond een gebruikte auto in het tweede kwartaal van 2015 gemiddeld 76 dagen te koop en was dit in 2016 nog maar 73 dagen. De meest gewilde auto’s zijn de compacte auto’s, SUV’s en MPV’s. Deze modellen hebben een statijd die gemiddeld tussen de 59 en 70 dagen ligt. Daarnaast zijn vooral rijk uitgeruste occasions met weinig kilometers in trek. Grotere auto’s met flink wat kilometers op de teller en een beperkt pakket aan opties zijn minder populair.

Jonge gebruikte auto’s bij Autocentrum Douwe de Beer

Als u op zoek bent naar een luxe Duitse occasion met weinig kilometers op de teller en een rijke uitrusting, dan bent u bij Autocentrum Douwe de Beer aan het juiste adres. Al onze auto’s worden via betrouwbare inkoopkanalen aangekocht en een groot gedeelte van onze voorraad verkeert in nieuwstaat. Bij aankoop van een Audi, BMW, Mercedes of Volkswagen kunt u uiteraard uw huidige auto bij ons inruilen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met lease of financiering. Onze verkoopadviseurs staan dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden.