Tweede generatie Audi A7 komt eraan

Tweede generatie Audi A7 komt eraan | Autocentrum Douwe de Beer

Na de geheel vernieuwde Audi A8 die afgelopen zomer is uitgekomen, is het medio november tijd voor de tweede generatie van de Audi A7 Sportback! Vooral als het gaat om het interieur is er veel veranderd. De nieuwe vierdeurs coupé beschikt over een hoop technieken en functies van de nieuwe A8. Zo heeft hij alleen al 39 elektronische rijhulpsystemen!

Qua uiterlijk kiest Audi (bijna) nooit voor grote veranderingen, dus ook bij de nieuwe Audi A7 zijn slechts enkele subtiele wijzigingen in het ontwerp aangebracht. De tweede generatie A7 is vrijwel even groot ten opzichte van zijn voorganger. Opvallend is dat de wielbasis wel groter is.

Twee touchscreen schermen

De traditionele bedieningsknoppen van de A7 zijn vervangen door twee touchscreens, die net als bij de nieuwe A8 beide voorzien zijn van haptische feedback wanneer ze worden aangeraakt. Het grootste scherm van 8,6-inch is verwerkt in de middenconsole.

Autonoom rijden

De nieuwe A7 Sportback kan level 3 autonoom rijden. De auto zit daarom vol met sensoren en camera’s. Door middel van een knop op het dashboard kan de Audi AI remote parking pilot en de Audi AI remote garage pilot geactiveerd worden. Deze systemen rijden de A7 zelfstandig in en uit een parkeervak of garage. Beide systemen zijn vanaf 2018 beschikbaar. De Audi AI-functies zijn zelfs op afstand aan te sturen met de myAudi-app.

Voorlopig één motorvariant

Audi brengt de nieuwe A7 Sportback eerst op de markt als 3.0 V6 TFSI. Deze benzinemotor levert een vermogen van 340 pk, haalt de 100 km/u in 5,3 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u.

Jonge Audi occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer kijkt uit naar de komst van de nieuwe Audi A7 Sportback! Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in de verkoop van jonge occasions van o.a. Audi. Ook occasions van de merken BMW, Volkswagen en Mercedes zijn altijd in ons aanbod terug te vinden. Al onze occasions occasions zijn op onze site te bekijken. Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen, of kom eens langs in onze showroom!