Tweedehands auto blijft in trek

Tweedehands auto blijft in trek | Douwe De Beer Occasions

De cijfers met betrekking tot de autoverkopen in het eerste kwartaal van 2016 zijn door BOVAG naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat de verkoop van occasions met meer dan 5% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. In de periode van januari tot en met maart wisselden 486.599 tweedehands auto’s van eigenaar, terwijl dit er vorige jaar nog 462.913 waren.

De toenemende populariteit van occasions lijkt ten koste te gaan van de verkopen van nieuwe auto’s. Zo werden er dit jaar 11.000 nieuwe auto’s minder verkocht in het eerste kwartaal. Deze daling is mede veroorzaakt doordat veel zakelijke rijders hun nieuwe auto eind 2015 aanschaften tegen gunstige bijtellingstarieven.

Consument naar autobedrijf voor occasion

Ruim 60% van alle tweedehands auto’s wordt tegenwoordig aangekocht bij een autobedrijf, terwijl het percentage occasions dat verhandeld wordt tussen consumenten onderling vroeger significant hoger lag. Dit komt omdat consumenten steeds meer waarde hechten aan professionele service, garantie en de historie van de betreffende auto. Autobedrijven die zijn aangesloten bij BOVAG werken bijvoorbeeld allemaal met dezelfde voorwaarden, waardoor consumenten op ieder moment weten waar ze aan toe zijn.

Populaire auto’s

De meest verkochte occasions waren zoals altijd van het merk Volkswagen. Vooral de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo zijn hierbij geliefd. Volkswagen werd in het eerste kwartaal van 2016 op ruime afstand gevolgd door de merken Opel, Peugeot, Renault en Ford. Opvallend is dat de markt voor tweedehands hybride auto’s aantrekt, van dit type occasion werden er ruim 10.000 verhandeld, wat een stijging van 82% betekent ten opzichte van een jaar eerder.

Autocentrum Douwe de Beer: voor betrouwbare tweedehands auto’s

Autocentrum Douwe de Beer is al meer dan 10 jaar uw adres voor een betrouwbare occasion. In de loop van de jaren hebben wij ons gespecialiseerd in tweedehands auto’s van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Voor deze merken kennen wij de markt als geen ander, waardoor we u op ieder moment een interessant aanbod met exclusieve occasions kunnen bieden. Neem snel een kijkje op onze website of breng een bezoek aan onze showroom in Dronten. U bent van harte welkom!