Tweedehands auto kopen in 2015

Tweedehands auto kopen in 2015 | Douwe De Beer Occasions

Hoewel er steeds minder nieuwe auto’s afgeleverd worden, blijft een tweedehands auto kopen onverminderd populair. Occasion-website AutoScout24 voorziet daarom in 2015 een krapte op de markt voor jonge tweedehands auto’s. Volgens AutoScout24 komt dit niet alleen omdat mensen minder vaak voor een nieuwe auto kiezen en de instroom van jong gebruikte auto’s hierdoor beperkt is, maar blijven mensen ook steeds langer doorrijden in hun huidige auto.

Doordat de vraag naar jonge occasions het aanbod naar alle waarschijnlijkheid zal overstijgen, is de verwachting dat de prijs van deze specifieke soort tweedehands auto’s in 2015 zal stijgen. AutoScout24 baseert deze voorspelling op het zoekgedrag van gebruikers op haar website.

Waar u aan moet denken bij aanschaf van een tweedehands auto

Wilt u dit jaar een tweedehands auto kopen? Dan geven wij u graag een aantal tips. Begin allereerst met budgetteren, want met alleen de aanschafkosten van de auto bent u er immers nog niet. Zo moet elke auto in Nederland verzekerd zijn, moet u wegenbelasting betalen en komen er nog kosten bij voor onderhoud en brandstof. Wanneer u het beschikbare budget eenmaal duidelijk voor ogen heeft, kan uw zoektocht naar de perfecte tweedehands auto beginnen.

Handgeschakeld of automaat, benzine of diesel?

Denk voor u uw zoektocht begint, ook na over de eisen waar de auto aan moet voldoen. Rijdt u bijvoorbeeld veel kilometers? Dan is een tweedehands auto die op diesel rijdt waarschijnlijk voordeliger dan een auto op benzine. Dit komt doordat diesel goedkoper is, maar de wegenbelasting voor deze auto’s wel hoger ligt dan bij benzineauto’s. Daarnaast is de keuze voor een handgeschakelde occasion of een automaat ook erg belangrijk. Veel automobilisten vinden bijvoorbeeld dat een automaat meer comfort biedt dan een handgeschakelde auto. Daarnaast is er echter ook een groep automobilisten, die een handgeschakelde auto sportiever vindt rijden. Wat u ook prefereert, houd er wel rekening mee dat een automaat over het algemeen duurder is dan een handgeschakelde auto.

Jonge tweedehands auto’s bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer is specialist in jonge tweedehands auto’s van topkwaliteit. Dankzij onze exclusieve inkoopkanalen, vindt u bij ons alleen occasions met relatief weinig kilometers die bovendien bovengemiddeld goed onderhouden zijn. Wanneer u uw zoektocht naar een nieuwe tweedehands auto bij ons begint, gaan we samen met u op zoek naar de perfecte occasion. Wij gaan daarbij uitgebreid in op uw wensen, eisen en budget. Op deze manier garanderen wij, dat u altijd met een tevreden gevoel naar huis zult gaan. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk rustig rond op onze website, of bezoek onze showroom in Dronten.