Tweedehands auto kopen: een aantal tips

Tweedehands auto kopen: een aantal tips | Douwe De Beer Occasions

De lagere prijs en lage afschrijvingskosten zijn twee van de vele redenen om een occasion te kopen in plaats van een nieuwe auto. Het is bij de aanschaf van een tweedehands auto echter zeer belangrijk om deze op een aantal punten grondig te controleren. Autocentrum Douwe de Beer geeft een aantal tips voor het beoordelen van een occasion op kwaliteit, voordat besloten wordt om over te gaan op aanschaf.

Zo draagt het kiezen van een ervaren en betrouwbare verkoper bij aan de zekerheid dat u een occasion van hoge kwaliteit koopt. Een verzorgd bedrijfspand en een rustige, niet opdringerige verkoper zijn hierbij essentieel. Verder kunnen keurmerken zoals de Nationale Auto Pas en BOVAG u helpen wanneer u een tweedehands auto wilt leasen of kopen.

– Scharnieren en dorpels controleren

Slijtage en onbetrouwbare reparaties kunnen worden opgemerkt door een blik te werpen op de scharnieren en dorpels. Controleer of alle deuren, de motorkap en de kofferdeksel goed sluiten en er geen speling aanwezig is bij de scharnieren. Ook dient de auto op deze plekken gecontroleerd te worden op roestvorming.

– Interieur van een tweedehands auto

Slijtage aan bekleding en vochtplekken in een auto zijn punten die duiden op een occasion van slechte kwaliteit. Controleer de aanwezigheid van vocht vooral op de laagste plekken van de auto, zoals onder de automatten en in de kofferbak. Aanwezigheid van vocht op deze plekken is een indicator van lekkage.

– Banden van de occasion

Controleer voor het aanschaffen van een occasion de slijtage van de banden. Deze hoort gelijkmatig verdeeld te zijn over de banden. Indien dit niet het geval is, kan het zijn dat het remsysteem niet naar behoren functioneert. Ook kan dit een teken zijn dat er ooit een enkele band is vervangen in plaats van beide banden op één as. Beide zaken kunnen in de toekomst voor problemen zorgen.

– Mechanische onderdelen

De bewegende onderdelen in een auto slijten vaak het hardst. De koppeling is hiervan een goed voorbeeld, u merkt dat deze versleten is wanneer u deze zeer hoog op moet laten komen. Controleer daarnaast altijd wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is, dit hoort om en nabij de 120.000 kilometer te gebeuren. Ten slotte heeft u tijdens de proefrit de tijd om alle schakelaars, lampjes en extra opties te testen.

Tweedehands auto kopen bij Douwe de Beer

292 van onze klanten hebben een recensie achtergelaten op de website van BOVAG. Gemiddeld beoordelen deze klanten Autocentrum Douwe de Beer met maar liefst een 8,6. Al onze jonge, Duitse occasions worden zorgvuldig op betrouwbaarheid en kwaliteit geselecteerd. Ook kan Autocentrum Douwe de Beer u adviseren en assisteren als u van plan bent om een tweedehands auto te importeren. Tot ziens bij Autocentrum Douwe de Beer!